Serija A

Kladioničar Tonali priznanjem pokušava da izdejstvuje kraću suspenziju: Grešni fudbaler, možda, samo 10 meseci bez mečeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 15:00
Kladioničar Tonali priznanjem pokušava da izdejstvuje kraću suspenziju: Grešni fudbaler, možda, samo 10 meseci bez mečeva AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaler Njukasla Sandro Tonali, u društvu svojih advokatskih zastupnika, priznao je predstavnicima tužilaštva u Italiji da je kršio zakone te zemlje u vreme dok je bio igrač Milana, pošto se kladio na utakmice tog i drugih klubova na Apeninima.

Sve u nadi da će saradnjom sa državnim organima izdejstvovati manju kaznu, pa tako novinar Skaj Italije u zaključku o pomenutom sastanku dve strane navodi da bi grešni sportista mogao dobiti 10 umesto najavljenih 16 meseci suspenzije, mada zakon predviđa i maksimalnih tri godine zabrane bavljenja fudbalom. 

Ukoliko mu prođe taktika, Italijan ne bi trenirao sa engleskim klubom i igrao mečeve sa "svrakama" samo do leta 2024. godine (uslovno i neki mesec više), što bi bio uspeh, imajući u vidu težinu počinjenog dela. 

Tonali bi, dakle, svojom krivicom propustio ostatak Premijer lige, ali i Evropsko prvenstvo narednog leta. Do tada, tj do izricanja presude, bivši kapiten Milana ima pravo nastupa za Njukasl. 


Pomenuti vezista reprezentacije Italije nastupao je od 2021. godine do prethodnog leta za čuveni klub sa severa Italije, kada je u transferu vrednom 64 miliona evra pojačao Njukasl. U Milan je stigao iz Breše, a fudbalski je ponikao u Pjaćenci.