Serija A

El Šaravi "skinuo skalp" Di Gregoriju posle više od 400 minuta bez primljenog gola: Monca pala u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2023 14:50
El Šaravi "skinuo skalp" Di Gregoriju posle više od 400 minuta bez primljenog gola: Monca pala u Rimu Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Posle više od 400 minuta bez primljenog gola, Monca je kapitulirala i prekinula seriju od pet uzastopnih utakmica bez poraza, a "skalp" izuzetno borbenoj ekipi sa sredine tabele, uzeli su fudbaleri Rome. Tačnije Stefan el Šaravi. I to u 90. minutu meča na premijeri današnjeg programa 9. kola Serije A - 1:0 (0:0).

U fizički veoma zahtevnoj utamici na Olimpiku, Roma je uspela da opravda ulogu favorita. Ali, tek posle 90 minuta velike borbe i nakon što je celo poluvreme imala igrača više na terenu. Zbog dva žuta kartona Diambrozija, Monca je bila prinuđena da se brani. Iako je imala svoje šanse u drugom delu igre, kada su se u prilikama smenjivali Birindeli i Vinjato.
 

 

 

Sa druge strane, Roma je koristila brojnačnu prednost na terenu, stvarala višak po bokovima, ali je teško uspevala da probije bedem Monce. Lukaku je imao nekoliko povoljnih prilika. U 73. minutu je pogodio i stativu, da bi se trud i inicijativa izabranika Žozea Murinja najzad naplatila u finišu. Popularni "faraon" našao se na pravom mestu u pravo vreme na isteku regularnog toka. Iskoristio je gužvu u šesnaestercu i poslao loptu iza leđa "nesavladivog" Di Gregorija za veliku pobedu Rome, koja je nakon nešto lošijeg starta sezone, upisala četvrtu pobedu u takmičenju, treću u nizu.

Valja napomenuti da je u samom finišu utakmice isključen i trener Rome Žoze Murinjo zbog dobacivanja kolegi kraj aut linije. Sudiji to nije promaklo, pa je temperamenti stručnjak morao da odgleda poslednje minute utakmice iz tunela...

 

 

Serija A, 9. kolo

Subota

Verona - Napoli 1:3 (0:2)
/Lazović 60 - Politano 27, Kvartskleija 43, 55/

Torino - Inter 0:1 (0:0)
/Tiram 60/

Sasuolo - Lacio 0:2 (0:2)
/Felipe Anderson 28, Luis Alberto 35/

Nedelja

Roma - Monca 1:0 (0:0)
/El Šraravi 90/
Bolonja - Frozionone 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Salernitana - Kaljari 15.00 (TV Arena 1 sport)
Atalanta - Đenova 18.00 (TV Arena 3 Premium)
Milan - Juventus 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Udineze - Leće 18.30
Fiorentina - Empoli 20.45

 

Standings provided by Sofascore