Serija A

Derbi kola Serije A na TV Arena sport: Juventus sa Dušanom Vlahovićem napada Milan na San Siru!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2023 11:10
Derbi kola Serije A na TV Arena sport: Juventus sa Dušanom Vlahovićem napada Milan na San Siru! Tanjug/AP Photo

Ove nedelje nastavlja se 9. kolo italijanskog šampionata. Ljubitelji fudbala imaće priliku da prate pet utakmica Serije A na našim kanalima, a pravi spektakl zakazan je u večernjem terminu, kada će Milan na "San Siru" dočekati Juventus (20:45, Arena 1 Premium).

Pored jednog od najvećih svetskih derbija, na Areni sport će biti prenošene još četiri takmice. Prvi će na teren fudbaleri Rome i Monce (12:30, A1P), dok nas u nastavku programa očekuju susreti Bolonje i Frozinonea (15:00, A3P), Salernitane i Kaljarija (15:00, AS2), odnosno Atalante i Đenove (18:00, A3P).

U centru pažnje biće, naravno, susret velikih rivala, "rosonera" i "stare dame". Izabranici Stefana Piolija kubure sa rezultatima u Ligi šampiona (dva remija), dok su u domaćem prvenstvu jako dobri. Osim neslavnog poraza od Intera (1:5), do sada su zabeležili sedam pobeda, a ukoliko večeras upišu i osmu, preuzeće lidersku poziciju od gradskog rivala, koji ima bod više od "rosonera" (21). 

Sa druge strane, sa 17 osvojenih bodova iz prvih osam kola, Juventus se nalazi na četvrtom mestu tabele i eventualnom pobedom bi prestigao Napoli na trećoj poziciji i približio se milanskim velikanima na vrhu. Navijače torinskog kluba može da raduje činjenica da njihova ekipa nije primila gol na poslednje tri utakmice. Kao i da ovaj meč "stara dama" dočekuje u lepom raspoloženju nakon pobede u gradskom derbiju nad Torinom. Ali, ne i činjenica da su u poslednje dve utakmice u gostima, Alegrijevi momci uzeli svega jedan bod.

Istina, povređeni Dušan Vlahović nije bio u stroju protiv Atalante (0:0) zbog bolova u leđima. Ali, će biti spreman da pomogne svojoj ekipi protiv Milana. Prema rečima trenera Juventusa, srpski napadač i strelac četiri pogotka u Seriji A ove sezone, trenirao je cele nedelje i dobro se oseća. Međutim, pitanje je da li ima "90 minuta u nogama"...

"Vlahović je trenirao ove sedmice i dobro je. Ne znam hoće li početi utakmicu protiv Mlana kao starter. Ako počne, neće odigrati celu utakmicu, to je izvesno, jer nema 90 minuta u nogama. Moguće je da će ući tokom meča. Odluku ću doneti pred samu utakmicu".

Pored Vlahovića i Federiko Kjeza bi trebao da se nađe u stroju Alegrija za večerašnji duel. On je propustio poslednji meč Juventusa zbog problema sa butnim mišićem. Zbog čega nije igrao ni za reprezentaciju Italije u kvalifikacijama za EURO 2024. 

Serija A, 9. kolo

Subota

Verona - Napoli 1:3 (0:2)
/Lazović 60 - Politano 27, Kvartskleija 43, 55/

Torino - Inter 0:1 (0:0)
/Tiram 60/

Sasuolo - Lacio 0:2 (0:2)
/Felipe Anderson 28, Luis Alberto 35/

Nedelja

Roma - Monca 12.30 (TV Arena 1 Premium)
Bolonja - Frozionone 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Salernitana - Kaljari 15.00 (TV Arena 1 sport)
Atalanta - Đenova 18.00 (TV Arena 3 Premium)
Milan - Juventus 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Udineze - Leće 18.30
Fiorentina - Empoli 20.45
 

 

Standings provided by Sofascore