Serija A

Italijani najavljuju: Fađoliju sedam meseci suspenzije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 17:50
Italijani najavljuju: Fađoliju sedam meseci suspenzije Guliver

Nikolo Fađoli još uvek čeka zvaničnu kaznu nakon što je otkriveno da se mladi Italijan kladio na fudbalske utakmice. Međutim, Gazeta prenosi kako suspenzija ne bi trebalo da bude dugačka zbog saradnje fudbalera tokom istrage.

Zahvaljujući njegovim dobrovoljnim razgovorima sa tužilaštvom, igrač Juventusa je izbegao minimalnu kaznu od tri godine van terena. 

Tokom čitave istrage je bio otvoren i priznao kako je zavistan od klađenja. Između ostalog je pristao i na rad sa psihologom. Na taj način je stavio do znanja da želi da se oporavi i da shvata da je pogrešio.

 

 

Na kraju, Fađoli je priznao krivicu (tvrdi da se kladio na fudbal, ali ne na utamice Juventusa) i to će mu doneti smanjenu suspenziju koja bi trebalo da iznosi sedam meseci.

Sličan scenario smo mogli da vidimo i u Premijer ligi krajem prošle sezone gde je Ajvan Toni takođe priznao krivicu nakon što se kladio na fudbalske mečeve te mu je to takođe donelo znatno manju kaznu od prvobitno planirane.

Fađoli će tako propustiti ostatak ove sezone i fudbal će ponovo moći da igra narednog leta, što znači da će moći sa Juventusom da se priprema za sezonu 2024/25.