Nikola Jokić

Ibrahimović se uporedio sa Jokićem: Osećam se kao on u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2023 20:54
Ibrahimović se uporedio sa Jokićem: Osećam se kao on u NBA ligi Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaler Milana, Zlatan Ibrahimović, je prilikom intervjua za jedan italijanski list uporedio sebe sa srpskim košarkašem i dvostrukim MVP-jem NBA lige, Nikolom Jokićem.

Iskusni Šveđanin je već zašao u 42. godinu, ali ističe da ne namerava da se zaustavi, već da se oseća kao Jokić u NBA ligi:

"Želim na svaki način da pomognem timu, da radim ono što moram da b ih bio na terenu. Hoću da budem kada sam potreban treneru i ekipi. Očigledno je da se stvari menjaju između 30. i 41. godine, ali ja se osećam kao Jokić u NBA", rekao je Ibrahimović, pa se potom osvrnuo na povredu koja ga je mučila:

 

 

"Mnogo sam patio ove godine. Skoro da me na terenu nije bilo godinu dana. Nisam se osećao dobro i nisam mogao da radim šta želim. Sada mogu da kažem da sam u redu i da imam šta da dam ovom timu. Što više igraš, više treniraš i napreduješ. Uradio sam sve što sam mogao da ase oporavim, a tim je bio dobar poslednjih nedelja. Moramo da radimo i više ako želimo da budemo dobri. Osećam se važnim i delim veliku odgovornost. Započeo sam avanturu sa ovim timom i pomogao da bude tu gde je sada. Kada nisam na terenu, patim, a moguće je i da igračima tada nedostaje pritiska kojem ih izlažem, time i rezultata", rekao je Zlatan.

Milan u narednom kolu Serije A gostuje Fiorentini u Firenci, posle čega mu sledi revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Totenhema u Londonu.