Premijer liga

Posle poraza od Notingem Foresta, Lids je smenio menadžera Džesija Marša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 16:36
Posle poraza od Notingem Foresta, Lids je smenio menadžera Džesija Marša TV Arena sport

Amerikanac Džesi Marš nije više menadžer Lidsa. Posle poraza juče od Notingem Foresta (0:1), ekipa se našla u zoni ispadanja i uprava je morala da reaguje najčešćim metodom - smenom šefa struke.

Marš je posle uspešnog rada u Red Bul Salcburgu i manje uspešnog na klupi Lajpciga u februaru 2022. godine nasledio na kormilu Lidsa čuvenog Marsela Bjelsu i uspeo je da ostane u Premijer ligi. Međutim, ekipa je poslednju pobedu u Premijer ligi ostvarila 5. novembra protiv Bornmuta (4:3), a od tada je u seriji od sedam susreta bez pobede. Samo tri boda uz četiri poraza.

 

 

"Želimo da se zahvalimo Džesiju i njegovim saradnicima na radu i želimo im sve najbolje u budućnosti. Proces pronalaženja novog trenera je u toku", istakli su u Lidsu.

Sa Maršom su klub napustili i njegovi saradnici Rene Marik, Kameron Tošak i Pjer Barie. Lids u sredu očekuje duel sa Mančester junajtedom na "Old Trafordu", a zatim dočekuje istog rivala na "Eland Roudu" u nedelju.

Posle 21 odigranog meča u Premijer ligi, Lids je 17. na tabeli sa 18 bodova koliko ima i Everton, dok je Bornmut osvojio bod manje.