Premijer liga

Junajted spreman za novi trijumf: Lids strepi od Rašforda i Fernandeša

komentari (0)

Autor: Sreten Ristić

08.02.2023 11:31
Junajted spreman za novi trijumf: Lids strepi od Rašforda i Fernandeša Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

Mančester junajted večeras dočekuje Lids u odloženoj utakmici 8. kola Premijer lige. Meč možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium od 21 čas.

Ekipa Erika ten Haga trenutno igra u odličnopj formi i apsolutni je favorit, zabeležila je 13 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima na Old Trafordu. U borbi za plasman u ligu šampiona nalaze se na trećem mestu, a novi trijumf bi ih izjednačio bodovno sa drugoplasiranim Sitijjem koji ima utakmicu manje.

 

 

Fudbaleri Lidsa su za to vreme u krizi rezultata i bez pobede na poslednjih sedam utakmica u Premijer ligi. Nakon tri remija i četiri poraza skliznuli su na tabeli i predstoji im borba za opstanak.

Poslednji neuspeh protiv Notingem Foresta (0:1), inicirao je smenu menadžera, Amerikanca Džesija Marša. Gostovanje na Old Trafordu dolazi u najgorem momentu, ako se zna da je na poslednja dva meča domaćin slavio sa 6:1 i 5:2.  

Goste može da brine i sjajna golgerska forma Markusa Rašforda, napadač Mančestera redovno trese mreže, a prati ga Bruno Fernandeš. Portugalac je uvek motivisan kada je protivnik Lids, na tri meča se šest puta upisao u strelce od kako se tim iz Jorkšira vratio u Premijer ligu.

Očekuje se da u dresu „crvenih đavola“ debituje Marsel Sabicer, pojačanje u zimskom prelaznom roku iz Bajerna. U ekipi domaćina u veznom redu neće bi Kazemira koji je zaradio crveni karton protiv Kristal Palasa.

 

Standings provided by Sofascore