Premijer liga

Kudus novi adut Vest Hema: Ajaks pristao na 45 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2023 13:53
Kudus novi adut Vest Hema: Ajaks pristao na 45 miliona evra FC West Ham

Vest Hem je izgubio dva boda juče u Bornmutu, ali je dobio sjajnog napadača Ajaksa Mohameda Kudusa. Brajton je dugo pregovarao sa Ajaksom, izgubio je vreme, pa je Vest Hem "napao" prvo igrača, dobio od njega "zeleno svetlo", a zatim je lako poentirao u Amsterdamu plativši obeštećenje od 45 miliona evra, plus moguće bonuse.

Reprezentativac Gane je juče prošao lekarske preglede u Londonu i danas je potpisao ugovor valdian do juna 2028. godine. Tako je momak rođen u Nimu (Gana), dostigao svoje snove da u 23. godini stigne u Premijer ligu. Iz ekipe "Rajt to drim", put ga je odveo u "klub bazu" danski Nordsjeland, a od 2020. godine je u transferu od devet miliona evra tresao mreže "kopljanika" 27 puta na 87 mečeva.

 

 

S obzirom na to da je het-trikom u Razgradu protiv Ludogoreca, praktično uveo Ajaks u Ligu Evrope, posao sa Vest Hemom je sklopljen na zadovoljstvo svih. Sada menadžer Dejvid Mojes ima za Ligu Evrope i Premijer ligu gde je dobro startovao (sedam bodova) pored Antonija još jednog izvanrednog napadača.

Vest Hem je poslednji od 20 klubova Premijer lige krenuo u kupovinu pojačanja, ali se pokazalo da su Vord-Prauz, Alvarez pun pogodak, a očekuje se isto od Mavropanosa i Kudusa.