Premijer liga

Ren isterao svoje: Siti plaća Žeremija Dokua 60 miliona evra, posao pred završetkom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 08:52
Ren isterao svoje: Siti plaća Žeremija Dokua 60 miliona evra, posao pred završetkom Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, File

Kada Mančester siti i menadžer Pep Gvardiola nekog žele onda obično to i dobiju: Ren je pristao do za 60 miliona evra proda Žeremija Dokua osvajaču Lige šampiona.

Igrao je Ren "opasnu igru" za 21-godišnjeg krilnog igrača koga su pre tri leta kupili od Andrelehta za paprenih 26 miliona evra. Verovali su njega, on se razvijao na pravi način i to nije promaklo skautima Mančester sitija. Kada su doneli odluku da prodaju Rijada Mareza, mladi belgijski reprezentativac je bio prva opcija za aktuelnog vladara Lige šampiona.

Gvardiola je verovao da može da ga dovede za 45 miliona evra, koliko je iznosila inicijalna ponuda. Francuzi su sebi zacrtali 60 miliona evra i na kraju su to i dobili, jer su na svojoj strani imali i vreme i dužinu trajanja ugovora. Imali su i druge "prosce", samo što niko nije bio na nivou Sitija.

 

 

Englezi su pre nekoliko nedelja dogovorili uslove sa igračem, sada su postigli verbalni dogovor sa Renom, mada još uvek postoji raskorak zbog načina plaćanja. Siti bi da rastegne plaćanje na rate, Ren i ne bi, prenose mediji.

Francuzi su dobro počeli šampionat, nedavno ih je pojačao i Nemanja Matić koji je i debitovao protiv Lansa. Za Dokua će morati da potraže zamenu na tržištu, imaće još devet dana do kraja prelaznog roka da ga i pronađu.