Premijer liga

Mančester siti optužen za kršenje finansijskog fer-pleja: Premijer liga preti novčanom kaznom i oduzimanjem bodova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 12:34
Mančester siti optužen za kršenje finansijskog fer-pleja: Premijer liga preti novčanom kaznom i oduzimanjem bodova Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Engleska Premijer liga optužila je danas Mančester siti za kršenje pravila finansijskog fer-pleja posle istrage koja je trajala četiri godine.

Aktuelni šampion Engleske se tereti za finansijske prekršaje od sezone 2009/2010 do sezone 2017/2018. Optužba se odnosi na više tačaka, a ako Premijer liga dokaže krivicu Mančester sitiju preti oduzimanje bodova, kao i novčana kazna.

Ekipa Pepa Gvardiole se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli sa pet bodova manje od prvoplasiranog Arsenala. Britanski "Tajms" navodi da je rukovodstvo Mančester sitija imalo dogovor sa sponzorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a engleski klub je dobijao novac od kompanija, koje ne postoje.

"Tajms" podseća da je jedna kompanija koja se navodno bavi prometom kripto valuta, godinama bila sponzor "građana". Međutim, britanski list tvrdi da se ispostavilo da ova kompanija nema nijednog zaposlenog, već je izgleda bila samo paravan za pomoć Mančester sitiju.

Rukovodstvo Mančester sitija se još nije oglasilo povodom ovih informacija.