Premijer liga

Monči se izborio za "svoje": Nikolo Zaniolo u Aston Vili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2023 08:19
Monči se izborio za "svoje": Nikolo Zaniolo u Aston Vili FC Aston Villa

Kada je na treningu Aston Vile tešku povredu zadobio Buendija, sportiski direktor Monči i trener Unai Emeri odmah su krenuli u "operaciju Zaniolo".

Nikolo Zaniolo, ofanzivac Galatasaraja je Mončijev ljubimac još iz Rome, gde ga je doveo 2018. godine kada je radio u Rimu, a ta veza je i urodila plodom pa su Turci pristali da im ga pozajme za tri miliona evra uz otkup narednog leta za 27 miliona evra.

Zaniolo se prošle zime uz svađu rastao sa Vučicom, čak ni Žoze Murinjo nije uspeo da ga ubedi da mu je budućnost u Večnom gradu, pa je u februaru ove godine prodat Galatasaraju za rekordnih 15.000.000 evra. Imao je dobru polusezonu u Istanbulu, pošto je 10 utakmica u turskom prvenstvu postigao pet golova, pomogao da se osvoji titula.

Ispostavilo se da je Istanbul bio samo uspustna stanica ovog igrača Premijer ligi, pošto se šansa za dokazivanje u najjačoj ligi u Evropi ukazala već nakon šest meseci. Lekarski pregledi su zakazani sa sredu, trebalo bi da se nađe u timu iz Birmingema već u nedelju kada u drugom kolu ugošćavaju Everton.