Premijer liga

Aston Vila naciljala Zaniola kao zamenu za povređenog Buendiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2023 16:40
Aston Vila naciljala Zaniola kao zamenu za povređenog Buendiju Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Menadžer Aston Vile Unai Emeri i sportski direktor Monči dobili su lošu vest od lekara jer je krilni igrač Emi Buendija pokidao ukršetene ligamente na treningu i za njega je sezona završena pre nego što je i počela.

Monči i Emeri su se odmah usaglasili da je Italijan Nikolo Zaniolo, ofanzivni vezni igrač, često i krilni, idealna zamena. Monči je lično doveo Zaniola u Romu iz Intera 2018. kada je bio tamo direktor godinu dana, relacije su im odlične i sam igrač je izrazio želju da nastavi karijeru u Premijer ligi.

Uspostavljen je kontakt sa Galatasarajem koji je za 15 miliona evra u februaru otkupio ugovor od Rome jer je Italijan igrao dosta dobro, na 12 mečeva je postigao pet golova, dao pun doprinos tituli. Mediji, pominju da je Aston Vila spremna da plati 25 miliona evra za obeštećenje, videćemo kako će Galatasaraj reagovati. Tim iz Birmingema ovog leta je već izdvojio ozbiljnu sumu za pojačanja, Dijabi je Leverkuzenu bio plaćen 55 miliona evra.

Možda turski šampion i pristane na ovaj posao jer je uspeo sa PSŽ da dogovori sve uslove za transfer Leandra Paredesa. Argentinac je dogovorio platu, čeka se samo "zeleno svetlo" iz Pariza.