Premijer liga

Lids našao novog menadžera, Havi Garsija pred promocijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 11:30
Lids našao novog menadžera, Havi Garsija pred promocijom TV Arena sport/ Screenshot

Tri nedelje je Lids tražio zamenu za menadžera Džesija Marša i posle revije imena koja su prodefilovala kroz medije (Benitez, Slot, Šruder...) izbor je pao na Španca Havija Garsiju. Nekadašnji trener Votforda, Valensije i do prošle godine Al Sada trebalo bi danas da bude imenovan u redovima Premijer ligaša, prenose svi engleski mediji.

Majkl Skubal je odradio svoj privremeni boravak na mestu cd menadžera, osvojio je bod na "Old Trafordu", ali Lidsu je potreban trener koji bi mogao da ih izvede iz opasne zone i obezbedi opstanak.

Lids nije pobedio još od početka novembra, osvojio je samo četiri boda od tog trijumfa nad Bornmutom i zakucao se na pretposlednje mesto Premijer lige. Opstanak nije nemoguća misija s obzirom na mali bodovni zaostatak, ali ekipa igra slabo.

 

 

Havi Garsija, nekada veoma dobri defanzivni vezni igrač Sosisjeda i Viljareala, od 2010. godine samo se u Malagi zadržao dve sezone. Svuda je radio samo po godinu i nešto dana, a bio je trener Kadiza, Volosa, Kerkire, Almerije, Osasune, Rubina iz Kazanja, Votforda, Velsnije i Al Sada.

Ima iskustva u Premijer ligi jer je u Votfordu zamenio Marka Silvu 21. januara 2018. godine. Odveo je klub u drugo finale FA Kupa Engleske u istoriji, ali je smenjen na startu sezone 2019/20 posle očajnog starta.