Premijer liga

Njukasl učinio Tonalija najplaćenijim italijanskim fudbalerom u istoriji: "Svrake" ga platile 70 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2023 13:51
Njukasl učinio Tonalija najplaćenijim italijanskim fudbalerom u istoriji: "Svrake" ga platile 70 miliona evra Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Italijanski fudbaler, Sandro Tonali predstavljen je kao novo poačanje Njukasla. I to ne kao bilo kakvo, već kao najskuplje u istroji italijanskog fudbala.

Jer, premijerligaš sa severa Engleske je Milanu platio 70 miliona evra za svog novog prvotimca, a ni za jendog igrača sa "čizme" nikada nije plaćen toliko iznos.

"Želeo bih, pre svega, da se zahvalim Njukaslu koji mi je dao ogromnu prliku da napredujem u karijeri. Trudiću se da opravdam to poverenje dobrim igrama na terenu i veoma sam uzbuđen zbog dolaska na Sejnt Džejms park", rekao je Toneli, dok je menadžer Njuksla, Edi Hau rekao:

"Tonali je neverovatan talenat, vrhunski potencijal i želim mu dobrodošlicu u naš klub. Ima tek 23 godine, a već ima toliko uskustvo u nogama igrajući jednu od najjačih liga na svetu, kao i nastupajući u Ligi šampiona. Nadam se da će kod nas postati još bolji".

Igrajući za Milan na 130 utakmica Toneli je postigao sedam golova i upisao 13 asistecija i bio jedan od najboljih igrača "rosonera" u protekloj sezoni kad je klub stigao do polufinala Lige šampiona.