Premijer liga

Liverpul platio 70 miliona evra, Dominik Soboslaj nova "osmica"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 17:30
Liverpul platio 70 miliona evra, Dominik Soboslaj nova "osmica" Tanjug/Marijan Murat/dpa via AP

Dominik Soboslaj (22) postao je najskuplji mađarski fudbaler u istoriji. Liverpul se nije mnogo nećkao, platio je RB Lajpcigu otkupnu klauzulu od 70 miliona evra i najbolji mađarski fudbaler zadužio je "osmicu" slavnog kluba sa "Enfilda". Videćemo da li će Liverpul odustati od Valverdea iz Reala posle dolaska Mađara.

"Uzeo sam "osmicu" zbog mog idola Stivena Džerarda čiju tetovažu imam. On je jedan od najvećih igrača Liverpula", objasnio je Soboslaj.

Kapiten selekcije Mađarske je bio projekat Red Bula još od 2017. godine kada bio otkupljen od Salcburga. Posle tri sezone prešao je u Lajpcig za 22 miliona evra, a ovog leta je Liverpul iskeširao 70 miliona evra za njega, što je treći najveći transfer u istoriji kluba sa "Enfilda".

"Dolazim u top klub, istorijski i veoma sam srećan. Poslednja tri-četiri dana nisu bila laka za mene, ali sve se završilo na najbolji način. Jedva čekam da obučem dres i istrčim pred navijače na čuvenom "Enfildu", istakao je Soboslaj posle potpisivanje petogodišnjeg ugovora.

Soboslaj je na 91 meču za Lajpcig postigao 20 golova uz 22 asistencije, dres Mađarske oblačio je 32 puta uz sedam pogodaka.