Premijer liga

Zinčenko pun samopouzdanja nakon trijumfa u Birmingemu: Ovaj tim može sve!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.02.2023 13:01
Zinčenko pun samopouzdanja nakon trijumfa u Birmingemu: Ovaj tim može sve! Tanjug/AP Photo/Jon Super

Trka za titulu šampiona Engleske je prvi put nakon mnogo godina zapravo neizvesna. Arsenal drži prvu poziciju, glavni konkurent je Mančester siti, a ne možemo isključiti ni Mančester junajted koji vreba iz senke.

"Tobdžije" su nizom od tri vezana meča bez pobede u domaćem prvenstvu dozvolili "građanima" da se približe i pristignu ih na tabeli. Malo je falilo da u subotu niz povećaju na pet, ali su ipak u sudijskoj nadoknadi pogotkom Žoržinja, tj. autogolom Emilijana Martineza, uspeli da postignu pogodak za 3:2, a kasnije kada je sve bilo gotovo i za konačnih 4:2.

"Bila je ovo odlična lekcija za sve nas, a to je da moramo da verujemo do samog kraja. Kao što sam govorio u prošlosti, ovo je grupa fantastičnih ljudi koja može da postigne šta god želi ukoliko se bori i veruje u sebe. Reakcija svih nas u drugom poluvremenu je bila savršen put kojim želimo da idemo", rekao je Zinčenko.

 

 

Ukrajinski reprezentativac je pohvalio i Žoržinja, čiji je šut u odlučujućem momentu završio iza leđa čuvara mreže Aston Vile:

"Žoržinjo je stvorio nezaboravan momenat. Za danas je to njegov gol. Psihički je bilo veoma teško za sve nas nakon poraza od Sitija, a onda smo za manje od tri dana došli u goste Aston Vili i pobedili. To je bio jako težak posao", podvukao je Ukrajinac.

U narednom kolu Arsenal će gostovati Lesteru na "King Pauer stadionu" 25. februara od 16.00.

 

Standings provided by Sofascore