Premijer liga

Arsenal u nadoknadi do tri boda: Sreća pogledala Žoržinja, Martineli nokautirao Aston Vilu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 16:05
Arsenal u nadoknadi do tri boda: Sreća pogledala Žoržinja, Martineli nokautirao Aston Vilu Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Posle teškog poraza od Mančester sitija u prošlom kolu, fudbaleri Arsenala danas su posle preokreta pobedili Aston Vilu 4:2 (1:2).

Treći i četvrti pogodak "tobdžije" su postigle u nadoknadi drugog poluvremena. Prvo je u 93. minutu Italijan Žoržinjo uputio udarac sa 20 metara i pogodio prečku, a lopta se potom od glave Emilijana Martineza odbila u mrežu Vile.

Tačku na pobedu gostiju stavio je posle kontranapada u osmom minutu nadoknade Gabrijel Martineli, kome je loptu dodao Fabio Vieria, a Brazilac je prosledio u nebranjenu mrežu.

Treba napomenuti da su izabranici Unaija Emerija, bivšeg stratega upravo Arsenala, vodili dva puta na ovom meču. Oli Votkins iskoristo je prvu šansu u šestom minutu i postigao svoj deveti pogodak u sezoni. Meti Keš je oduzeo loptu Leandru Trosaru, a potom poslao odličan pas ka engleskom napadaču, koji je sve odradio bez greške.

Nije to zbunilo previše igrače ekipe iz Londona, koji su ubrzo pronašli svoj ritam i već u 16. minutu preko Bukaja Sake, posle gužve pred golom, stigli do izjednačenja.

Ipak, Vila je ponovo povela. Igrao se 31. minut kada je posle akcije po levoj strani proigran Felipe Kutinjo koji je sa desetak metara poslao neodbranjiv šut za 2:1.

Drugo izjednačenje doneo je u 61. minutu Oleksandar Zinčenko koji je neometan šutirao sa ivice kaznenog prostora i poslao precizan udarac u levi donji ugao.

Potom je usledio gore pomenuti "blickrig" Arsenala u nadoknadi koji je sada prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede.

Premijer liga, 24. kolo

Subota:

Aston Vila - Arsenal 2:4 (2:1)
/Votkins 5, Kutinjo 31 - Saka 16, Zinčenko 61, Martines 90+3ag, Martineli 90+8 /

Brentfrod - Kristal Palas 16.00 (TV Arena sport 4)
Brajton - Fulam 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Čelsi - Sautepton 16.00 (TV Arena sport 3)
Everton - Lids 16.00 (TV Arena sport 6)
Notingem forest - Mančester siti 16.00 (TV Arena sport 1)
Vulverhempton - Bornmut 16.00 (TV Arena sport 5)
Njukasl - Liverpul 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Mančester junajted - Lester 15.00 (TV Aremna 1 Premium)
Totenhem - Vest Hem 17.30 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore