Premijer liga

Premijer liga na Areni: Borba za opstanak neizvesna do kraja

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

28.05.2023 13:08
Premijer liga na Areni: Borba za opstanak neizvesna do kraja TV Arena sport

Danas od 17.30 su na programu sve utakmice poslednjeg 38. kola engleske Premijer lige, nakon čega će biti poznato koje ekipe ostaju, a koje ispadaju iz najkvalitetnije lige na svetu.

Mančester siti je šampion, u Ligu šampiona će Arsenal, Mančester junajted i Njukasl, Liga Evrope je rezervisana za Liverpul i Brajton, dok je pozicija za Ligu konferencija i dalje neizvesna. Naime, šansu za sedmo mesto imaju čak tri tima: Aston Vila (58), Totenhem (57) i Brentford (56).

Međutim, mnogo neizvesnija situacija odvija se na samom dnu tabele, gde se za opstanak bore tri tima: Everton (33), Lester (31) i Lids (31). Sautempton je odavno ispao, a u Čempionšipu će mu se pridružiti dve od tri pomenute ekipe.

 

 

"Karamele" za protivnika imaju Bornmut, koji je kolo pre kraja obezbedio opstanak, tako da bi neka eventualna opuštenost mogla da se iskoristi. 

Lester na svom stadionu dočekuje Vest Hem, koji pred sobom ima finale Lige konferencija i pitanje je koliko će biti motivisani za ovaj duel.

Deluje da najveću prepreku ima Lids, s obzirom na to da će na "Eland roudu" dočekati Totenhem, kome izlazak na međunarodnu scenu zavisi od ishoda.

Premijer liga, 38. kolo:

nedelja 17.30

Arsenal - Vulverhempton (TV Arena sport 6)
Aston Vila - Brajton (TV Arena sport 10)
Brentford - Mančester siti (TV Arena 3 Premium)
Čelsi - Njukasl (TV Arena sport 9)
Kristal Palas - Notingem Forest
Everton - Bornmut
Lids - Totenhem
Lester - Vest Hem (TV Arena sport 7)
Mančester junajted - Fulam (TV Arena sport 1)
Sautempton - Liverpul (TV Arena sport 8)