Premijer liga

Šest klubova Premijer lige moraju da reše finansijske probleme kako bi izbegli sankcije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 23:00
Čelsi će morati da proda neke igrače Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Čelsi će morati da proda neke igrače

Premijer liga i Čempionšip imaju jasna parvila i uslove za takmičenje, a posebno kada je reč o finansijama. Šest klubova - Čelsi, Njukasl, Aston Vila, Everton, Notingem Forest i Lester - moraju da reše finansije kako bi prošli odgovarajuće kontrole Pravila protifita i odživosti (PCR) engleske lige. 

U sprotnom će se suočiti sa sankcijama i oduzimanjem bodova, kao što su to na svojoj koži minule sezone osetiti Everton i Notingem Forest. Krajni datum za rešavanje finansija je 30. jun. Pravila su jasna, klubovi mogu da pretrpe određene gubitke u toku trogodišnjeg perioda i ta suma je 105 miliona funti za Premijer ligu, odnosno 39 miliona funti za Čempionšip.

 

 

Pomenutih šest klubova je imalo veće gubitke i sada moraju da ih nadoknade kroz prodaju igrača. Vremena mnogo nema, Čelsi, Njukasl, Aston Vila, Everton, Notingem Forest i Lester su suočeni sa istinom da će morati neke igrače da prodaju ispod tržišne cene samo kako bi rešili gubitke. 

Everton i Notingem Forest već znaju šta ih čeka ako kao prošle sezone prekorče gubitke. Forest je bio kažnjen sa četirio boda za prekoračenje od 34,5 miliona funti, dok je Everton izgubio šest bodova za prekoračenje od 16,6 miliona funti.