Premijer liga

Junajted ide u Ligu šampiona: Velika pobeda od 4:1 protiv Čelsija

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

25.05.2023 22:58
Junajted ide u Ligu šampiona: Velika pobeda od 4:1 protiv Čelsija Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Mančester junajted sledeće godine igra Ligu šampiona! "Crveni đavoli" obezbedili su plasman u elitno evropsko takmičenje budući da su na domaćem terenu pobedili Čelsi 4:1 (2:0) u zaostaloj utakmici 32. kola engleske Premijer lige.

Čelsi se nalazi u zaista teškoj poziciji, što je Junajted umeo i da iskoristi i na kraju ubedljivo slavi.

 

 

Prvi gol Mančester je postigao već u šestom minutu kada je Kristijan Eriksen izveo slonodan udarac i uputio perfektan centaršut koji je na najbolji mogući način iskoristio Kazemiro.

Bio je Brazilac bitan deo napada i kod drugog gola, poslao je loptu iza odbrane Čelsija i tako proigrao Džejdona Sanča koji je na drugoj statici ugledao Entonija Marsijala kome je ostao lakši deo posla za vošstvo od 2:0.

Sve je bilo gotovo u 73. minutu kada je Bruno Fernadeš bio precizan sa bele tačke. Pethodno je upravo Portugalca u šesnaestercu oborio Vesli Fofana i to nakon što mu je kapiten Junajteda lukavo proturio loptu kroz noge.

Nije to bio kraj agonije za Fofanu. Svega pet minuta nakon skrivljenog penala, Francuz je ponovo zakazaou odbrani, Markus Rašford ga je prijemom lopte izbacio iz igre i onda bez problema postavio 4:0.

Počasni pogodak za "plavce" delo je Žoaa Feliksa koji je maltene sam vukao loptu u kontranapadu i potom sam i završio akciju veoma preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

U poslednjem kolu Premijer lige koje je na programu u nedelju, Junajted će na "Old Trafordu" odmeriti snage sa Fulamom, dok će Čelsi gostovati Njukaslu.