Premijer liga

Gvardiola se povinovao većini: Siti mora da osvoji Ligu šampiona da bio jedan od najvećih

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.05.2023 12:59
Gvardiola se povinovao većini: Siti mora da osvoji Ligu šampiona da bio jedan od najvećih Tanjug/(AP Photo/Jon Super)

Fudbaleri Mančester sitija ostvojili su i treću uzastopnu titulu prvaka Premijer lige. U slavljeničkoj atmosferi pobedili su juče na svom terenu ekipu Čelsija 1:0 u utakmici 37. kola, a zatim sa navijačima sve to i proslavili

Menadžer Sitija Pep Gvardiola izjavio je posle osvajanja Premijer lige da njegov tim mora da donese iz Istanbula i pehar Lige šampiona da bi moglo da se kaže da je jedan od najvećih ikada.

"Imam osećaj da smo uradili nešto izuzetno. To je nešto izuzetno. Ljudi znaju koliko je to izuzetno. Ali, da bismo se smatrali jednim od najvećih moramo da osvojimo Ligu šampiona, inače sezona ne bi bila potpuna. Može biti nepravedno da morate da osvojite Ligu šampiona da biste dobiili priznanje i vrednost onome što ste uradili, ali mi to moramo da prihvatimo", istakao je Gvardiola.

Mančester siti će 10. juna u Istanbulu, na stadionu "Ataturk" (21.00, TV Arena Premium 1) igrati protiv Intera u svom drugom finalu Lige šampiona. Pre dve godine bili su poraženi od Čelsija, na "Etihadu" očekuju da iz drugog pokušaja uđu na spisak osvajača najvažnijeg klupskog evropskog trofeja koji je krasilo riznice samo 22 kluba.