Premijer liga

Utakmica sezone na "Emirejtsu": Uzdrmani Arsenal dočekuje motivisani Siti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2023 08:00
Utakmica sezone na "Emirejtsu": Uzdrmani Arsenal dočekuje motivisani Siti Tanjug/AP Photo/Matt Dunham, File

Arsenal i Mančester siti će u sredu od 20.30 (TV Arena 1 Premium) odigrati zaostalu utakmicu 12. kola engleske Premijer lige.

Izabranici Mikela Artene će na "Emirejtsu" dočekati aktuelnog šampiona u duelu koji može da odluči dalji tok sezone, s obzirom na to da su "tobdžije" na samo tri boda prednosti u odnosu na "Građane", ali uz utakmicu manje.

Poslednji put Arsenal je pobedio Siti u julu 2020. godine i to u okviru FA Kupa sa 2:0. Od tada su odigrali šest mečeva i na svih šest je tim iz Mančestera ostvario pobedu, primivši svega tri pogotka, a postigavši čak 14.

Siti je u prošlom kolu rutinski slavio protiv Aston Vile sa 3:1, a pošto je već nakon prvih 45 minuta imao prednost od 3:0, Pep Gvardiola je u svlačionici ostavio Erlinga Halanda. Međutim, nakon meča se pojavila informacija da je Norvežanin zadobio udarac prilikom jednog duela sa Emilijanom Martinezom, ali se očekuje da će biti spreman za duel sa liderom na tabeli.

Na poslednjih dvadeset međusobnih susreta ovih timova Siti je slavio čak 14 puta, Arsenal četiri, dok je nerešeno bilo dva puta. Što se tiče međusobnog skora trenera, Arteta je jednom uspeo da pobedi Gvardiolu, dok je obrnut scenario viđen šest puta.