Premijer liga

Hau oduševljen Isakovom asistencijom: Podseća me na Anrija

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

29.04.2023 17:24
Hau oduševljen Isakovom asistencijom: Podseća me na Anrija Tanjug/AP Photo/Jon Super

Njukasl igra sjajnu sezonu i nakon 32 odigrana kola se nalazi na visokoj trećoj poziciji tabele Premijer lige i sve je bliži plasmanu u Ligu šampiona.

"Svrake" su u četvrtak uveče ubedljivo slavili nad Evertonom, kada je na "Gudison parku" bilo 4:1, a potez utakmice napravio je švedski napadač, Aleksander Isak.

Dvadesetrogodišnji ofanzivac je u igru ušao u 74. minutu i samo sedam minuta kasnije je zabeležio neverovatnu asistenciju, tako što je napravio pravi "rusvaj" po levom boku, nakon čega je mrežu zatresao Džejkob Marfi.

Trener Njukasla, Edi Hau, je u razgovoru za "BBC" uporedio Isaka sa legendarnim francuskim fudbalerom, Tijerijem Anrijem:

"Da, mogu da vidim sličnosti između njih. Svako je drugačiji, ne postoje dva potpuno identična igrača ali smatram da Isak ima određene karakteristike koje je imao i Anri", rekao je Hau, pa dodao:

 

 

"Očigledno ima brzinu i sličnu građu kao Anri. Rad nogu kod asistencije je bio jednostavno fantastičan, a čak mislim da ima još mnogo prostora za napredak, veliki je potencijal", podvukao je trener Njukasla.

Nekadašnji engleski reprezentativac, Majkl Oven, bio je oduševljen Isakovim potezima, nakon čega je pomenutu asistenciju nazvao najboljom koju je ikada video.