Premijer liga

Titula je blizu, sve je u našim rukama, ali ništa nije gotovo: Gvardiola upozorava posle trijumfa nad Arsenalom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 08:45
Titula je blizu, sve je u našim rukama, ali ništa nije gotovo: Gvardiola upozorava posle trijumfa nad Arsenalom Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Ubedljiv trijumf nad Arsenalom (4:1) u derbi meču 33. kola Premijer lige doveo je fudbalere Mančester sitija u poziciju da sami odlučuju o tome ko će biti šampion u Engleskoj ove sezoen, ali trener Pep Gvardiola ne dozvoljava da ekipa upadne u euforiju.

Španski stručnjak je zadovoljan nakon sjajnog izdanja njegovog tima, kao i zbog činjenice da igrači Sitija sve konce sudbine drži u svojim rukama, dok s druge strane upozorava da koncentracja i dalje mora da bude na maksimumu.

"Igrali smo protiv Arsenala, tima koji je veći deo sezone proveo na prvom mestu i ukoliko se sve to uzme u obzir, zaista mislim da smo odigrali sjajan meč. Uspeli smo da ostvarimo veliku pobeudu i sada je sve u našim rukama što je najvažnije od svega. Međutim, to ne znači da sada treba da se opustimo. Naprotiv, fokus mora da bude još veći", kaže španski stručnjak.

Mančester siti trenutno ima dva boda manje od Arsenala, ali je odigrao i isto toliko mečeva manje od tima iz Londona, a pored borbe u Premijer ligi očekuje ga i finale FA kupa protiv Mančeser junajteda 3. juna. kao i polufinalni dvomeč protiv Real Madrida u Ligi šampiona.

"Ova pobeda bi trebalo da nam da krila pred te završne borbe. Imamo otvorenu situaciju na sva tri fronta, želimo na svakom od njih da trjufujemo, a opet, ukoliko ne budemo pravi možemo da ostanemo bez ičega. Zato očekujem da ne bude nikakvog opuštanja", rekao je Gvardiola.