Premijer liga

Liverpul sve bliži međunarodnoj sceni, "kiša golova" na Enfildu: Šumari bez rešenja u drugom poluvremenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2023 17:59
Liverpul sve bliži međunarodnoj sceni, "kiša golova" na Enfildu: Šumari bez rešenja u drugom poluvremenu Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Fudbaleri Liverpula opravdali su ulogu favorita na svom terenu i u duelu 32. kola Premijer lige pobedili Notingem Forest rezultatom 3:2 (0:0). Susret na Enfildu protekao je u potpunoj dominaciji domaćih igrača, koji su uprkos daleko većoj terenskoj incijativi (82 odsto), uz dosta muke došli pobede, a do tri boda stigli su zahvaljujući boljoj igri u drugih 45 minuta.

Prvo poluvreme takođe je proteklo u inicijativi Liverpula, ali sem većeg poseda i pokušaja Žote i Van Dajka iz prekida, nije bilo većih uzbuđenja, a ni opasnosti po gol Notingema. Međutim, dolaskom drugog poluvremena situacija na terenu, kao i na semaforu se drastično promenila. 

Obe ekipe su počele više da rizikuju, "šumari" su postali svesni činjenice da se bore za opstanak, a dinamična igra i jednih i drugih, donela nam je čak pet golova. Prvi je kapitulirao Notingem i to već na startu poluvremena, kada je Žota nakon asistencije Fabinja doveo Liverpul u vođstvo - 1:0.

Ipak, slavlje domaćih navijača bilo je kratkoh daha. Ubrzo su "šumari" stigli do izjednačenja, a strelac prvog gola gostiju bio je Vilijams u 51. minutu - 1:1. Međutim, tu nije bilo kraja uzbuđenjima.

 

 

Liverpul je samo četiri minuta kasnije stigao do nove prednosti. Robertson je poslao loptu u kazneni prostor gostiju, a na pravom mestu ponovo se našao Žota, koji je u 15. prvenstvnoj utakmici ove sezone, zabeležio četvrti gol.

Nakon ovog pogotka, Liverpul je "povukao ručnu", ali se i dalje igralo sa velikim inzenzitetom, a težište igre mahom je bilo na polovini Notingema. "Redsi" su nastavili da vrše pritisak na zadnju liniju rivala, pretili su po bokovima, ali nisu mogli do novog pogotka, sve dok Notingem ponovo nije došao do izjednaćenja. 

Igrao se 67. minut kada je Gibs-Vajt iskoristio lošu komunikaciju protivnka i uz malo sreće domaćih igrača, postigao gol za 2:2. Ali, kao i na startu poluvremena, Liverpul se odmah vratio u igru, a konačan rezultat postavio je Salah tri minuta kasnije.

Do kraja utakmice Notingem je imao još dve solidne šanse da dođe do boda. Međutim, pokušaji Felipea i Džonsona su bili neprecizni. Ekipa Jirgena Klopa na kraju je opravdala ulogu favorita i nastavila trku za međunarodnu scenu.

Trenutno je sedma na tabeli sa 50 bodova, dok je Notingem ostao na pretposlednjem mestu sa 27 bodova

Premijer liga, 32. kolo.

Petak

Arsenal - Sautempton 3:3 (1:2)
/Martineli 20, Edegard 88, Saka 90+1 - Alkaraz 1, Volkot 14, Ćaleta-Car 66/

Subota

Fulam - Lids 2:1 (0:0)
/Vilson 58, Pereira 72 - Palninja 79 AG/

Liverpul - Notingem Forest 3:2 (0:0)
/Žota 47, 55, Salah 70 - Vilijams 51, Gibs-Vajt 67/

Lester siti - Vulverhempton 2:1 (1:1)
/Ineančo 37, Kastanje 75 - Kunja 13/

Brentford - Aston Vila 1:1 (0:0)
/Toni 65 - Luiz 87/

Kristal Palas - Everton 0:0

Nedelja

Njukasl - Totenhem 15:00 (Arena 3 Premium)
Bornmut - Vest Hem 15:00 (Arena sport 1)
Brajton - Mančesger siti odloženo
Mančester junajted – Čelsi odloženo