Premijer liga

Gvardiola ništa ne prepušta slučaju: Pratimo Halanda 24 sata

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.04.2023 15:48
Gvardiola ništa ne prepušta slučaju: Pratimo Halanda 24 sata Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola priznao je da engleski klub 24 sata dnevno prati napadača Erlinga Halanda, pošto "građani" imaju zahtevan raspored u svim takmičenjima, prenose britanski mediji.

Haland je postigao dva gola za svoj tim na jučerašnjem meču 31. kola portiv Lestera (3:1). On je ove sezone postigao 47 golova u svim takmičenjima.

"Ne znam šta je radio u Dortmundu, ali mi ga pratimo 24 sata. Imamo neverovatne doktore i fizioterapeute, oni su s njim svake sekunde u danu. Teško je razumeti zašto potrošite mnogo novca na igrača i onda ga prepustite sudbini. Ne znam šta rade drugi klubovi", rekao je Gvardiola.

On je istakao da klub mora da brine o svim igračima.

"Moramo da brinemo o igračima, jer imamo zahtevan raspored mečeva, koji se igraju svaka tri, četiri dana. Brinemo o hrani, odmoru, spavanju, treningu... Postoje podaci koji govore da igrači ne mogu da treniraju duže od 10-15 minuta. Pitaju me zašto sam zamenio Halanda na meču protiv Lajpciga kada je postigao pet golova. On se povredio na meču sa Barnlijem pa nije mogao da igra za nas protiv Liverpula i za selekciju Norveške", dodao je menadžer Mančester sitija. 

Gvardiola je naveo da norveški reprezentativac provodi dosta vremena u trening centru kluba.

"O Halandu se brinu fizioterapeuti, pošto dosta vremena provodi u trening centru, dosta više nego na terenu. Danas, u modernom fudbalu, igrači više treniraju iza kulisa nego na terenu", zaključio je Gvardiola.