Premijer liga

Džesi Marš maršira ka klupi Lestera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2023 12:16
Džesi Marš maršira ka klupi Lestera Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, File

Brendon Rodžers je napustio Lester, ali su problemi ostali. "Licice" su poražene kod kuće od Bornmuta u derbiju začelja i dodatno su zakomplikovale brobu za opstanak. Uprava kluba se nada da bi američki trener Džesi Marš mogao da pokrene ekipu, postigli su sa njim preliminarni sporazum i on bi sutra trebalo da preuzme ekipu, prenose engleski mediji.

Džesi Marš je posle uspešne role u Salcburgu i ne tako uspešne u Lajpcigu, u februaru 2022, bio imenovan za menadžera Lidsa. Uspeo je da završi uspešno posao koji je započeo Marselo Bijelsa, ali u ovoj sezoni je posle promenljivih rezultata bio smenjen 6. februara.

 

 

Lester ima dosta dobar igrački kadar, ali je posle 30 mečeva na 19. mestu Premijer lige sa samo 25 bodova. U poslednjih devet mečeva ostvario je samo jednu pobedu i osam poraza i dospeo je u veoma tešku situaciju.

Za "lisice" opstanak nije nedostižan, ostalo im je osam mečeva do kraja. Prvi je i najteži, gostovanje Mančester sitiju, ali posle toga igraju sa Vulverhemptonom, Lidsom, Evertonom, Fulamom, Liverpulom, Njukaslom i Vest Hemom.