Premijer liga

Lopetegi i zvanično na klupi Vest Hema: Imam fantastičnu platformu za uspeh

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 13:19
Đulen Lopetegi Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Đulen Lopetegi

Vest Hem i Đulen Lopetegi su s početka maja finiširali dogovor oko saradnje, a danas je on pretočen u dvogodišnji ugovor sa opcijom produženja za još jednu sezonu. Bivši trener Portoa, Sevilje, Reala, selekcije Španije i do avgusta prošle godine Vulverhemptona, prezadovoljan je novim klubom.

"Veoma sam srećan što mogu da budem deo buduićnosti ovog velikog kluba. Imao sam i neke druge ponude, ali sam srećan što je Vest Hem izabrao mene, jer sam i ja izabrao Vest Hem", istakao je Lopetegi.

 

 

Dejvid Mojes je prošlog maja doneo trofej UEFA Lige konferencije u vitrine kluba, ali postojalo je zasićenje kod 61-godišnjeg Škota, što se uz neke povrede reflektovalo da "čekićari" naredne sezone ne igraju Evropu. Rastanak je bio logičan sled stvari, a Lopetegi kreće u novu avanturu 1., jula kada je zakazan početak priprema čiji će se glavni deo održati u SAD.

"Osećam da imam fantastičnu platformu za uspeh. Moja ambicija kao trenera je da budem uvek bolji i bolji, da dostižem veće ciljeve i da unapređujem igrače, tim da se takmiči jer fudbal je takmičenje", dodao je Španac.

 

 

Tehnički direktor Vest Hema Tim Štajman je istakao da "Đulen živi i diše fudbal", dok je predsednik Dejvid Saliven veruje da će novi menadžer podići ekipu na viši nivo.

"Verujemo da če imenovanje obezbediti snažnu priliku za nadogradnju pozitivnog napretka postignutog poslednjih sezona pomažući klubu da krene napred u pravcu koji je u skladu sa našim ambicijama", nada se Saliven.