Premijer liga

Lopetegi preuzima Vest Hem, čeka se samo promocija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.05.2024 14:22
Đulen Lopetegi Guliver/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Đulen Lopetegi

Dileme više nema: Đulen Lopetegi predvodiće engleski Vest Hem naredne sezone. Znalo se i pre mesec dana da je španski trener prvi pik londonskih "čekićara", pregovori su se vodili kroz tri sastanka i konačno je postignut dogovor, prenose engleski mediji.

Na koliko godina se obavezao nekadašnji selektor Španije, Real Madrida, Sevilje, te Vulverhemptona nije objavljeno i može samo da se pretpostavi da li je reč o dve ili tri sezone, s obzirom da su u tom smeru išle spekulacije u poslednjih 20 dana.

Suštinski, Vest Hem je potonuo u drugom delu sezone, Premijer ligu je završio na devetom mestu i bilo je i početkom meseca jasno da će Dejvid Mojes, koji je pre godinu dana doneo evropski trofej u vitrine završiti sagu na stadionu "London".

 

 

Lopetegi dobro poznaje Prtemijer ligu, 10 meseci je predvodio "vukove", spasao ih ispadanja, a onda nezadovoljan kadrovskom politikom, prodajom igrača i neadekvatnim pojačanjima (po njegovom mišljenju) napustio klupu 8. avgusta prošle godine, nekoliko dana pre početka Premijer lige.

Španski trener će imati dovoljno vremena da se pripremi za rad, prelazni rok i pripreme koje će obaviti u SAD, a igrati između ostalih sa Kristal Palasom i Vulverhemptonom.

Mojes će na odmor, na druženje za porodicom, ali neće mirovati mnogo jer će biti stručni konsultant "BBC" za EURO 2024. godine.