Premijer liga

Mančester siti ulaže 300 miliona funti u renoviranje dela stadiona "Etihad"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 15:25
Mančester siti ulaže 300 miliona funti u renoviranje dela stadiona "Etihad" TV Arena sport/ Screenshot

Mančester siti je rešio da uloži 300 miliona funti u renoviranje dela stadiona "Etihad" kako bi se kapacitet od sezone 2025/26. proširio na 61.000 gledalaca, prenosi engleski "Dejli Mejl".

Šampion Engleske je prvo u minulih godinu dana uradio detaljno istraživanje javnosti i navijača, zatim je arhitektonska firma "Populus" izradila projekat i sada se čekaju samo dozvole od grada. Prema projektu, renoviraće se drugi nivo "severne tribine" i proširiti za 7.700 stolica, ali rekonstrukcija će takođe obuhvatiti izgradnju novog hotela, natkrivenog fan parka, megastora i muzeja, koji će dodatno modernizovati "Etihad".

 

 

Ako se Sitiju odobri projekat, radovi će otpočeti u novembru a planirani završetak za početak sezone 2025/26. Ostali objekti će biti završeni godinu dana kasnije. Navijači su u istraživanju, prenosi "Dejli Mejl", tražili i poboljšan transport na mreži "Metrolink" sa jednim kolosekom, a neki su tražili restorane za sedenje koji su dostupni navijačima koji nisu kupili karte.

Korist od ovog projekta imaće i grad Mančester jer će omogućiti otvaranje novih 2.600 radnih mesta. Novi objekti nalaziće se pored "Co-ap Live Arene", najveće zatvorene muzičke sale u Velikoj Britaniji koja može da primi 23.500 ljudi, a koja bi trebalo da bude otvorena ovog decembra.