Premijer liga

Sandro Tonali dobio konačnu presudu: Dva meseca van terena zbog klađenja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 18:21
Sandro Tonali, fudbaler Njukasla Guliver/AP Photo/Steve Luciano
Sandro Tonali, fudbaler Njukasla

Fudbaler Njukasla, Sandro Tonali dočekao je presudu nezavisne regulatorne komisije u Engleskoj. Podsećamo, Italijan je optužen da je učestvovao u sportskom klađenju, a ubrzo nakon toga, priznao je da ovisnost od kocke. 

Sada mu je naloženo da će morati da plati 20.000 funti i provede dva meseva izvan terena usled suspenzije. To znači da jednog od najboljih fudbalera svraka, i nekadašnjeg kapitena Milana, možemo očekivati na travnatoj podlozi tek početkom naredne sezone. 

 

 

Sandro Tonali je u redove Njukasla prešao iz Rosonera u transferu vrednom 70 miliona funti, a ovaj potez nije bio nešto čemu se nadao, s obzirom da je uživao visok status u ekipi za koju navija od malena. Ipak, dobro se aklimatizovao na "ostrvu" i ubrzo je pokazao da bi mogao biti veoma bitan igrač za Hauov sistem. Nažalost, nije imao puno vremena da ovo i dokaže, jer je posle nekih 12 utakmica, optužen u kladioničarskom skandalu. Od tada, nalazi se izvan tima kako bi presuda bila donesena. 

Tonali je van terena od 27. oktobra kada mu je Fudbalski savez Italije izrekao suspenziju od deset meseci. Bilo je to u čuvenoj istrazi u kojoj je otkriveno ilegalno klađenje još člana Juventusa Nikola Fađolija.

Takođe, nije imao pravo da nastupa za reprezentaciju Italije, tako da će se igranju vratiti posle skoro godinu dana bez lopte u nogama. Biće zanimljivo videti koliko je nekadašnji član Sasuola zarđao, i koliko će mu biti potrebno vremena da se vrati u formu zbog koje su ga opsedali velikani širom Evrope.