Premijer liga

(VIDEO) Bruno Fernandeš sa dva gola doneo bod Mančester junajtedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 20:38
Diogo Dalot i Luis Sinistera Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Diogo Dalot i Luis Sinistera

Veliki motiv imali su fudbaleri Mančester junajteda pred današnji meč sa Bormutom, jer ih je pomenuti tim ponizio u prvom delu sezone slavivši sa 3:0 na "Old trafordu". Za "osvetu" ipak nisu imali dovoljno snage. 

Trenutno je Junajted sedmi na tabeli i zaostaje čak deset bodova za Totenhemom i Vilom koji su ispred njih na tabeli, tako da realno gledano četa Erika ten Haga gotovo da nema pravo na grešku u završnici prvenstva ako želi da se dokopa plasmana u Ligu šampiona.

Što se tiče Bormuta, oni su bili u seriji dobrih rezultata i pre ovog meča, tako da su uspeli da se izdignu sa dna tabele i sada su sigurni na 12. mestu. U nastavku prvenstva će posle boda igrati bez ikakvog pritiska.

Utakmicu je bolje otvorio domaći tim, golom Solanke u 16. minutu. Golman Mančestera, Onana je ispucao loptu, ali je ona došla do igrača Bormuta. Sensi je uposlio Solankea, koji se oslobodio čuvara, a zatim šutirao sa 17 metara i pogodio donji levi ugao. Samo koji minut kasnije malo je nedostajalo da domaći slave još jedan gol.

 

 

Mađarski reprezentativac Miloš Kerkez je bio u prilici, ali je iskosa sa leve strane šutirao sa svega nekoliko metara pravo u Onanu. Pokušao je zatim i Kristi, ipak, "izvukao" je Onana i u 30. minutu Mančester junajted. 

Kanzna je stigla već u narednom napadu. Rašford se dobro izborio za jednu loptu na ivici šesnaesterca, a zatim je poslao do Garanča, usledio je centaršut sa desne strane. Lopta je došla do Bruna Fernandeša, koji se u opštoj gužvi najbolje snašao pred golom Bormuta i smestio loptu u mrežu - 1:1.

 

 

Kratko je trajala radost gostiju. Sensi je lepo uposlio Klajverta na levoj strani terena. Ušetao se kao duh prvotimac Bormuta pored obrane Mančester junajteda, a zatim je sa šest-sedam metara šutirao u biliži ugao i pogodio za 2:1.

 

 

Čist pogodak je sprečio Onana i u osmom minutu nadoknade prvog poluvremena, Klajvert je fantastično šutirao, a golman Mančester junajteda je još bolje reagovao. Iako je sudija pokazao devet minuta igralo se i više, a u tom periodu, Bruno Fernandeš je pogodio prečku. 

Bod Mančester junajtedu doneo je Bruno Fernandeš u 65. mintu. Adam Smit je igrao rukom, a sudija je pokazao na belu tačku, siguran realizator bio je  Portugalac.

Zanimljivo je bilo i u samoj završnici. Prvo je sudija dosudio jedanesterac za domaći tim, ali je posle VAR provere utvrđeno da nije bio prekršaj u kaznenom prostoru, tako je Bormut dobio samo slobodan udarac koji nije iskoristio.


Premijer liga, 33. kolo 

subota

Njukasl - Totenhem 4:0 (2:0)
/Isak 30, 51, Gordon 32, Šer 87/

Brentford - Šefild Junajted 2:0 (0:0)

/Arblaster 64 ag, Onjeka 90+3/

Barnli - Brajton 1:1 (0:0)

/Braunhil 75 - Murić 79 ag/ 

Mančester Siti - Luton 5:1 (1:0)
/Hašioka 2 ag,  Kovačić 66, Haland 76 pen, Doku 87, Gvardiol 90+3 - Barkli 81 /

Notingem Forest - Vulverhempton 2:2 (1:1) 
/Gibs-Vajt 45+2, Danilo 57 - Kunja 40,62/

Bornmut - Mančester junajted 2:2 (2:1)  
/Solanke 16, Klajvert 36 - Fernandes 31, 65 pen/

nedelja

Liverpul - Kristal Palas 15.00 (AP1)
Vest Hem - Fulam 15.00 (AP3)
Arsenal - Aston Vila 17.30 (AP2)

ponedeljak

Čelsi  - Everton 21.00 (AP2)

 

Standings provided by Sofascore