Premijer liga

Arsenal pod pritisikom Sitija, biće presudan derbi na "Etihadu" 26. aprila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 15:55
Arsenal pod pritisikom Sitija, biće presudan derbi na "Etihadu" 26. aprila Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Arsenal se okliznuo u Ligi Evrope, pa je zato nedeljni duel sa Kristal Palasom očekivan sa zebnjom. Međutim, na krilima Bukaja Sake (dva gola i asistencija), ekipa Luke Milivojevića je savladana 4:1, pa "tobdžije" preostalih devet kola pre cilja u Premijer ligi čekaju sa osam bodova prednosti nad Mančester sitijem, uz meč više.

Već mesecima se ljubitelji fudbala pitaju - može li Arsenal da izdrži pritisak Sitija? I već šest poslednjih mečeva "tobdžije" ih demantuju beleživši šest "trojki".

"Želja i energija koju su igrači uneli na teren  me je najviše impresionirala. Sve smo uradili da ostavimo četvrtka iza sebe i tu eliminaciju od Sportinga, ali igrali smo kao da nismo prošli 120 minuta borbe i uvek stresne penale. Kontrolišemo naše mečeve, u seriji smo od šest pobeda, osećamo se posebno. Sledi nam Lids posle pauze i moramo sav fokus da stavimo na taj meč. Idemo dalje", istakao je menadžer "tobdžija" Mikel Arteta.

Arsenal do kraja

Lids (d)
Liverpul (g)
Vest Hem (g)
Sautempton (d)
Mančester siti (g)
Čelsi (d)
Njukasl (g)
Brajton (d)
Notingem Forest (g)
Vulverhempton (d)

Vozni red Arsenala je čini se malo komplikovaniji od Sitijevog, jer gostuju Liverpulu, Njukaslu, ali 26. aprila i šampionu na "Etihadu". Taj duel na kraju meseca biće verovatno i titule vredan, a ne treba zaboraviti da je na "Emiratima" slavio Siti 3:1, golovima De Brujnea, Griliša i Halanda.

Na pauzi ni Arsenal, a ni Siti neće imati više od pola tima, pa će možda sudbinu u aprilu krojiti i lista povređenih igrača. Za Arsenal je sjajno što se na teren vratio Gabrijel Žezus, kao podrška neverovatnom Bukaju Saki, te Gabrijelu Martineliju i Edvardu Nketiji.

Mančester siti do kraja

Vest hem (d) čeka se datum 
Liverpul (d)
Sautempton (g)
Lester (d)
Brajton (g)
Arsenal (d)
Fulam (g)
Lids (d)
Everton (g)
Čelsi (d)
Brentford (g)

Siti gura neverovatni Erling Haland koji je čak devet puta pogodio mrežu u poslednja tri susreta odigranih za sedam dana! Ako i Kevin de Brujne stisne papučicu gasa, onda je tim Pepa Gvardiole "ljuta mašina" koja guta sve na drumu. I Siti je u seriji od šest mečeva bez poraza u Premijer ligi, taj remi protiv Notingem Foresta mogao bi da ih skupo košta na kraju. Ipak, mnogo više će se znati posle duela sa Arsenalom na "Emiratima". Videćemo hoće li učenik odoleti učitelju.