Premijer liga

Liverpul krenuo po Ćabija Alonsa: Menadžer obavestio Bajer o namerama Engleza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 17:58
Ćabi Alonso se neće oglašavati pre kraja sezone Tanjug/AP Photo/Roberto Pfeil
Ćabi Alonso se neće oglašavati pre kraja sezone

Od momenta kada je Jirgen Klop šokirao navijače Liverpula odlukom da odlazi na kraju sezonu, prvi kandidat za naslednika bio je Ćabi Alonso, trener Bajera iz Leverkuzena, jedine neporažene ekipe iz Lige "petice" u ovoj sezoni.

I nije teško bilo zaključiti zašto je to tako jer je mnogo lakše pronaći u čemu se razliku po folozofiji igre i metodologiji rada, neko objasniti u čemu su sve slični. Liverpul bi imao najlakši prelaz sa dugogodišnjeg menadžera na novog sa Špancem i to je bilo dovoljno da pred kraj februara krenu i u zvaničnu akciju.

Kako prenosi "Bild", Alonsov agent Injaki Ibanjez (59) je obavestio "aspirindžije" o Liverpulovoj nameri da najperspektivniji trener Evrope bude Klopov naslednik. Dug je put od obaveštenja do ugovora, ali mnogi vodeći stručnjaci saglasni su da će Ćabi Alonso izuzetan trenerski potencijal. Prvi je o njemu govorio Karlo Anćeloti, kada su ga pitali da li bi Španac bio dostojan naslednik na klupi Real Madrida. "Karlito" je rekao da "Ćabija vidi jednog dana na klupi Reala", ali se on u međuvremenu predomislio, odjavio Brazil i produžio ugovor sa "kraljevskim" klubom.

"Fudbal koji njegov Leverkuzen igra, kako namešta tim, transferi koje je napravio - to je apsolutno izvanredno. Igrao sam u Bundesligi dugo i mogu da kažem da je to što radi impresivno. Ne samo sa aspekta osvojenih bodova, već i načina na koji mu ekipa igra", rekao je nedavno Jirgen Klop o svom poželjnom nasledniku.

Nije stil Ćabija Alonsa, koga su povezivali tokom leta i januara i sa Barselonom, PSŽ-om, Mančester junajtedom, da priča o drugom klubu i budućnosti, a to sigurn o neće ni Bajer. Jer, "aspirindžije" su na dobrom putu da osvoje titulu prvaka Bundeslige, a među favoritima su i za osvajanje Kupa Nemačke i UEFA Lige Evrope. Ćabi Alonso je sa svojim timom na 33 meča u sezoni ostvario 29 pobeda i četiri remija, stigao je nadomak postizanja 100 golova, tačnije 97 - 59 u Bundesligi, po 19 u Kupu Nemačke i UEFA Ligi Evrope. Malo je reći - impresivno...

Ponuda iz Liverpula će sigurno biti na stolu Ćabi Alonsa. Biće ih i iz Bajerna, možda i Mančester junateda. Na kraju, odluku donosi Ćabi Alonso. Ponekad novac nije dovoljan, on ga je u karijeri zaradio dovoljno za tri života. Ko mu bude ponudio najbolji izazov taj će mu biti i najbliži.