Premijer liga

Kraj serije Junajteda, Fulam utišao "Old Traford" u nadoknadi: Aston Vila deklasirala "šumare"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 18:01
Fudbaleri Fulama i Mančester junajteda Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Fudbaleri Fulama i Mančester junajteda

Fudbaleri Mančester junajteda prekinuli su niz od četiri uzastopne pobede u Premijer ligi, pošto su u 26. kolu takmičenja izgubili od Fulama na svom terenu. I to golom Aleksa Ivobija u dubokoj nadoknadi - 1:2 (0:0). Imali su "crveni đavoli" bod u džepu posle pogotka Herija Megvajera u 88. minutu, ali ih je želja za celim plenom, skupo koštala u finišu.

Junajted je krenuo u potpunu ofanzivu u poslednjim minutima, ostavljajući prazan prostor na svojoj polovini, a "rupu" u odbrani domaćina, sjajno je iskoristio napadač Fulama, koji je u 97. minuti postavio konačnih 2:1.
 


Prvo poluvreme bilo je sadržajnije od drugog, iako uzbuđenja nije manjkalo ni u nastavku susreta. Videli smo dve pogođene stative na obe strane i nešto jaču inicijativu Fulama, koji je u par navrata preko Muniza i Ivobija ozbiljno zapretio "crvenim đavolima". Sa druge strane, Junajted je takođe imao svoje šanse. Najviše preko Garnača i Daloa, koji je sredinom poluvremena pogodio okvir gola "kotidžera". Ali nije bilo promene rezultata.

U nastavku susreta usledila je nova ofanziva Fulama i solidan broj propuštenih polu-prilika, sve dok Basi nije u 65. minutu zatresao mrežu domaćina. Defanzivac londonskog tima bio je najviši u skoku posle kornera, a gol protiv Junajteda, bio mu je prvi u sezoni. I to u kakvom trenutku!

Ostatak utakmice, logično, protekao je u kontroli "crvenih đavola", koji su na sve načine pokušavali da se vrate u igru. Ređale su se prilike pred golom Fulama. U 80. minutu Megvajer je imao jednu odličnu šansu nakon kornera. Tada nije bio precizan, ali zato jeste u 88. minutu, kada se odlično postavio nakon odbitka.

Bio je na granici ofsajda, ali dileme nije bilo nakon reakacije iz VAR sobe. Junajtedu je priznat gol, "crveni-đavoli" nastojali su do poslednjeg zvižduka da postignu još jedan. Imao je Bernando Silva jednu lepu šansu iz daljine, ali je šutirao direktno u golmana Fulama, čime su se ugasile i poslednje nade domaćina.

A, taman kada se očekivao poslednji zvižduk - šok na "Old Trafordu". Ivobi je iskoristio prazan prostor Junajteda i svojim petim golom u sezoni, postavio konačnih 2:1.

Junajted je tako prekinuo seriju od četiri uzastopne pobede u Premijer ligi i to pred gradski derbi sa Mančester sitijem, koji je na programu 3. marta na Etihadu.
 

 

 

Pored susreta na "Old Trafordu" još jedna utakmica vredna pomena odigrala se u istom terminu. Bio je to duel Aston Vile i Notingem Foresta, gde se na kraju ipak radovala ekipa iz Birmingema - 4:2 (3:1).

Aston Vila sa mnogo boljom energijom počela je utakmicu i kapitalnu prednost stekla već u finišu poluvremena, kada je golovima Daglasa Dijaza i Olija Votkinsa povela 3:0. "Šumari" su u nadoknadi prvog dela igre smanjili razliku preko Muse Nijakatea, da bi se do kraja utakmice u listu strelaca upisivali još Morgan Gibs-Vajt (Notingem) i Leon Bejli (Aston Vila), koji je ujedno postavio, konačnih, 4:2 u 61. minutu.

Premijer liga, 26. kolo

sreda

Liverpul - Luton 4:1 (0:1)
/Van Dajk 56, Gakpo 58, Dijaz 71, Eliot 90 - Ogbene 12/

subota

Aston Vila - Notingem Forest 4:2 (3:1)
/Vatkins 4, Luiz 29,39, Bejli 61 - Nijakate 45, Gibs-Vajt 48/

Brajton - Everton 1:1 (0:0)
/Dunk 90 - Brantvajt 73/

Kristal Palas - Barnli 3:0 (0:0)
/Ričards 68, Aju 71, Mateta 79/
Mančester junajted - Fulam 1:2 (0:0)
/Megvajer 88 - Basi 56, Ivobi 97/

Bornmut - Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Arsenal - Njukasl 21.00 (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Vulverhempton - Šefild 14.30 (TV Arena sport 3)

ponedeljak

Vest Hem - Brentford 21.00

odloženo

Čelsi - Totenhem

 

Standings provided by Sofascore