Premijer liga

Balak veruje u Klopa: On je idealan za selektora fudbalske reprezentacije Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 16:50
Trener Liverpula, Jirgen Klop Tanjug/AP Photo/Jon Super
Trener Liverpula, Jirgen Klop

Menadžer Liverpula Jirgen Klop je idealan za selektora Nemačke, izjavio je bivši fudbalski reprezentativac ove zemlje Mihael Balak.

Klop je pre mesec dana objavio da odlazi iz Liverpula na kraju sezone. Nemački trener je najavio da planira da se odmori godinu dana pre nego što pronađe novi angažman.

"Klop bi bio idealan za selektora Nemačke, jer on 'simboliše sve nemačke stavove', ljudima bi se to svidelo", rekao je Balak za britanski podkast "Futbols grejtest".

 

 

Iskusni trener je pre Liverpula radio u Majncu, gde je i započeo svoju karijeru. Nakon sedam godina se preselio u Borusiju iz Dortmunda gde se takođe zadržao sedam godina pre nego što se preselio u Premijer ligu.

"U normalnom razvoju njegove karijere jednog dana bi trebalo da postane selektor nemačke reprezentacije. Voleli bismo da se to dogodi jednog dana, jer on ima taj kvalitet i karakter, koji simboliše sve nemačke stavove. Potreban nam je vođa kao što je on. Mislim da bi se to svidelo navijačima", dodao je Balak.

Selektor nemačke reprezentacije je Julijan Nagelsman, koji ima ugovor do kraja Evropskog prvenstva. Kontinentalni šampionat će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

Balak je rekao da mu je teško da gleda reprezentaciju Nemačke, koja u poslednjih nekoliko godina beleži nezadovoljavajuće rezultate.

"Malo smo izgubili našu najveću snagu, a to su disciplina, ravnoteža i mentalitet. To je toliko potrebno kada želite da pobedite na utakmici. Nije lako da se usadi taj stari mentalitet u ekipu", zaključio je Balak, koji je za reprezentaciju Nemačke od 1999. do 2010. godine odigrao 98 utakmica i postigao je 42 gola.