Premijer liga

Jirgen Klop trener meseca u Premijer ligi: Nemac bez premca u januaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 15:30
Trener LiIverpula Jirgen Klop Tanjug/AP Photo/Jon Super
Trener LiIverpula Jirgen Klop

Trener Liverpula, Jirgen Klop zvaično je proglašen za najboljeg trenera Premijer lige u januaru 2024. godine, saopšteno je iz sedišta najjačeg ranga takmičenja u Engleskoj.

Nemački stručnjak je na taj način pobedio kolege na klupi Mančester sitija, Pepa Gvardiolu, Mikela Artetu iz Arsenala i trenera Lutona Rova Edvardsa, koji su takođe bili u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu.

 

 

"Redsi" su u pethodnom mesecu ostvarili sve tri pobede u ligi i na tim mečevima su postigli 12 glova, a primili su samo tri. Na sva tri meča su po četiri puta zatresli mrežu rivala, a Njukasl je dva puta uspeo da im uzvrati, igračima Čelsija je to jednom pošlo za rukom, a Bornmut je savladan bez primljenog gola.

Tim sa "Enfilda" trenutno zauzima prvo mesto na tabeli Premijer lige sa 54 osvojena boda iz 23 utakmice, Mančester siti je drugi sa dva boda manje, ali i jednom zaostalom utakmicom, a isti broj bodova kao i aktuelni šampoion ima arsenal na trećoj poziciji.

Liverpul naredni meč u domaćem šampinatu igra u subotu, 17. februara i u tom susretu gostuje Brentfordu, uz direktan prenos na TV Arena 2 Premium.