Premijer liga

Premijer liga na Areni sport: Čelsi juri treću uzastopnu pobedu, a naredna prepreka je Everton

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.03.2023 11:19
Premijer liga na Areni sport: Čelsi juri treću uzastopnu pobedu, a naredna prepreka je Everton TV Arena sport

Na našim kanalima danas ćete imati priliku da pratite pet utakmica 28. kola engleskog prvenstva, uz multiprenos koji će biti emitovan od 16:00 časova na TV Arena 1 Premium.

U tom terminu nas očekuju okršaji Aston Vile - Bornmuta (Arena sport 1), Brentforda - Lestera (Arena 3 Premium), Sautemptona - Totenhema (Arena 2 Premium), Vulvsa - Lidsa (Arena sport 4), dok će od 18:30 snage odmeriti Čelsi i Evrton u Londonu (Arena 1 Premium).

Duel sa "Stamford bridža" će ujedno privlačiti najviše pažnje. Čelsi je napokon podigao nivo i u poslednje vreme igra kako se od njega očekuje. Vezao je tri pobede u svim takmičenjima i u odličnom raspoloženju dočekuje današnjeg rivala.  Sa druge strane Everton je nakon remija sa Notingemom, pobedio Brentford proteklog vikenda i pobegao iz opasne zone, a sada će pokušati da nastavi u istom ritmu i iznenadi ekipu Grejama Potera.

Čelsi je trenutno deseti na tabeli sa 37 bodova, pet manje od šestoplasiranog Liverpula i pozicije koje vodi u Evropu naredne sezone. Što se tiče Evertona, tim Šona Dajša je sada na 15. mestu Premijer lige sa 25 bodova.

Ove dve ekipe sastale su se u prvom kolu engleskog šampionata, kada je Čelsi pogotkom Žoržinja sa "bele tačke" uzeo tri boda na "Gudison parku".

Ako pogledamo statisku i poslednjih 20 međusobnih duela, ona je strani londonskog tima, koji je ostvario 10 pobeda, uz šest poraza i četiri remija.

Premijer liga, 28. kolo

Petak

Notingem Forest - Njukasl 1:2 (1:1)
/Denis 26 - Isak 45+2, 90+3p/

Subota

Aston Vila - Bornmut 16.00 (TV Arena sport 1)
Brentford - Lester 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Sautempton - Totenhem 16.00 (TV Arena 2 Premium)
Vulverhempton - Lids 16.00 (TV Arena sport 4)
Čelsi - Everton 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Arsenal - Kristal Palas 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Odloženo

Brajton - Mančester junajted
Mančester siti - Vest Hem