Premijer liga

Erling Haland postavio rekord Premijer lige: Na 50 mečeva dao 51 gol, više nego bilo ko pre njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 10:04
Erlinh Haland sa saigračima proslavlja gol na meču protiv Evertona Tanjug/AP Photo/Rui Viera
Erlinh Haland sa saigračima proslavlja gol na meču protiv Evertona

Fudbaler Mančester sitija, Erling Haland prava je gol mašina, to nije ništa novo, a prvotimac aktuelnog šampiona Evrope od subote uveče zvanično može da kaže kako je najbolji u Premijer ligi.

Naime, Norvežanin je postigao dva gola u pobedi protiv Evertona i tako je došao do učinka od 51 pogotka na 50 mečeva u elitnom rangu engleskog fudbala.

 


Fenomenalni Haland bi bez sumnje imao još bolju statistiku da u periodu od 10. decembra do 13. januara zbog povrede nije propustio pet mečeva kluba sa "Etihada".

Centarfor Mančester sitija je u tekućoj sezoni odigrao 18 premijerligaških mečeva za tim Pepa Gvardiole i na njima je postigao 16 pogodaka.

Sa nova dva gola Haland je pomogao Sitiju da se vodećem Liverpulu približi na samo dva boda zaostatka, ali treba imati na umu da najbolji tim Evrioe ima i utakmicu manje od tima Jirgena Klopa.

Priliku da poveća golgeterski učinak Erling Haland će imati već narednog vikenda kada na "Etihad" dolazi Čelsi, a pre toga će Mančester siti gostovati Kopenhagenu u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona.

Kada je elinto evropsko takmičenje u pitanju, Haland je ove sezone odigrao pet mečeva i postigao isto toliko golova i sa još trojicom igrača deli prvo mesto liste strelaca. To su Antoan Grizman i Alvaro Morata iz Atletiko Madrida, kao i Ramsus Hojlund iz Mančester junajteda.