Premijer liga

Iskreni Tomas Frank: Očigledno je da ćemo verovatno prodati Ajvana Tonija na leto

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

07.02.2024 21:28
Ajvan Toni i Tomas Frank Tanjug/John Walton/PA via AP
Ajvan Toni i Tomas Frank

Trener Brentforda, Tomas Frank otkrio je da će Ajvan Toni najverovatnije biti prodat na leto. Glavni razlog za taj potez je što će engleski napadač imati samo još godinu dana ugovora na kraju ove sezone. Do sada se Toni često povezivao sa prelaskom u Arsenal i Čelsi.

Danski trener je govorio za medije i rekao kako je svestan da je možda vreme za prodaju najboljeg strelca iz prethodne sezone i da Toni spada među najbolje napadače na svetu.

"Očigledno je da ćemo verovatno prodati Ajvana Tonija ovog leta. Može biti 'skupo' kada prodajte svog najboljeg igrača. Ipak, takođe znamo da će mu ostati samo još jedna godina ugovora sa nama. Znamo koliko vredi. Mislim da ne postoji puno boljih napadača na svetu od njega" izjavio je Frank za danske medije.

 

 

Toni je prethodnih osam meseci bio suspendovan zbog kršenje pravila Fudbalske Asocijacije Engleske. Fudbalerima nije dozvoljeno da se klade, pogotov ne na klubove čiji su igrači u tom trenutku, a upravo je to bio slučaj sa napadačem londonske ekipe.

Nakon povratka na teren, Toni je odmah doneo pozitivne stvari u tim Brentforda koji je slavio protiv Notingem Forest 20. januara 3:2, a engleski fudbaler je postigao pogodak. Igrač je nedavno izjavio kako ima želju da zaigra za "veliki klub" u Premijer ligi.

Toni je došao u redove "pčelica" 2020. godine i upisao je 127 nastupa. U sezoni 2020/21 je postigao 33 pogotka u Čempionšipu i pomogao klubu da se nakon 74 godine vrati u elitni rang engleskog fudbala. Kada je u pitanju Premijer liga, u sezoni 2021/22 je 12 puta tresao mrežu, dok je u prethodnoj takmičarskoj godini postigao 20 golova.

Ove sezone se osetio njegov izostanak klubu iz Londona, te Brentford nakon 23 odigrana kola zauzima 15. poziciju u Premijer ligi sa samo tri boda više od Evertona koji se nalazi u zoni ispadanja.