Premijer liga

Al Itihad bi da se rastane sa Benzemom i nudi Liverpulu 200 miliona funti za Salaha

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 19:07
Mohamed Salah je trenutno povređen FC Liverpool
Mohamed Salah je trenutno povređen

Nema mira u Liverpulu posle najavljenog odlaska menadžera Jirgena Klopa na kraju sezone. Ulje na vatru dolio je kapiten Virdžil Van Dajk koji ne zna još hoće li pratiti odluku nemačkog trenera, a danas je, kako mediji pišu, na adresu kluba stigla ponuda Al Itihada iz Saudijske Arabije za Mohameda Salaha vredna 200 miliona funti!

Al Itihad se pomirio sa tim da na kraju sezone mora da se rastane sa Karimom Benzemom, pa u Egipćaninu vidi novu prvu zvezdu oko koje treba da se formira tim. Zato je i usledila ponuda koju je teško obiti u situaciji kada 31-godišnjem napadaču ugovor ističe na leto 2025. godine. Salah je trenutno povređen, vraća se na teren za dve do tri nedelje.

Al Itihad je pokušao da dovede Salaha i prethodnog leta, ali klub sa Anfield nije dao zeleno svetlo tom transferu, poslednju reč imao je Jirgen Klop, a od leta njega više nema. Kako sada stvari stoje, transfer bi mogao da bude realizovan u junu, jer bi to bila dobitna kombinacija za sve tri strane. Liverpul će dobiti novac koji nije mogao ni da zamisli, Salah će inkasirati enormnu sumu na račun ugovora (govorkalo se i letos da suma prelazi 100 miliona evra godišnje), dok će Al Itihad dobiti napadača svetske klase.

Prvenstvo Saudijske Arabije nastavlja se 15. februara, Al Itihad dočekuje Al Rijad i samo pobeda može treneru Marselu Galjardu da malo vrati osmeh na lice jer se sada traži minimum četvrto mesto. Al Itihad je sa 28 bodova tek sedmi, Al Ahli na trećoj poziciji ima čak 40. Posle 19 kola ubedljivo bez poraza vodi Al Hilal za koji igraju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić sa 53 boda, Kristijano Ronaldo sa Al Nasrom ima sedam manje.