Premijer liga

Gvardiola: Srećni smo što imamo Halanda, želimo da dugo igra za Mančester siti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 12:20
Pep Gvardiola i Elring Haland Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)
Pep Gvardiola i Elring Haland

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da bi želeo da norveški fudbalski reprezentativac Erling Haland produži ugovor sa engleskim klubom, prenose britanski mediji.

Gvardiola je komentarisao informacije pojedinih španskih medija, koji su nedavno objavili da je Haland nezadovoljan statusom u Mančester sitiju i da je navodno spreman za novi izazov u karijeri. Pominju se Real Madrid i Pari sen Žermen...

"Šta mislite? Da ne želimo da Erling ostane ovde jednu deceniju? Želimo ga dugo, dugo u klubu. Zaljubljeni smo u njega. Neće se ništa desiti na osnovu jedne objave na Tviteru, Instagramu, jednog teksta novinara, već će se desiti kada Erling odluči da produži ugovor ili ne... Ili kada isto to odluči klub, kada budemo imali potencijalne ponude...", rekao je Gvardiola, prenosi sajt Gol.

On je istakao da svaki zainteresovani klub može da pošalje ponudu za norveškog fudbalera.

"Ako neko želi Erlinga, jednostavno je. Pozovite Siti i pitajte. To mi radimo kada želimo nekoga da dovedemo. Nije ništa komplikovanije od toga".

Haland (23) je u Mančester siti stigao 2022. godine iz Borusije Dortmund. On je prošle sezone postigao 52 gola na 53 meča.

"On je prošle sezone bio neverovatan. Imao je dobre brojke i početkom ove sezone, a onda je dva meseca bio povređen. Šta će da bude u budućnosti? Iskreno, ne znam. Mi smo srećni što ga imamo, nadamo se da je on srećan što je sa nama. To je ono što znamo. A ostalo? Ne znam", zaključio je Gvardiola.

Haland je ove sezone odigrao 23 utakmice za Mančester siti u svim takmičenjima, a 19 puta se upisao u listu strelaca. On ima ugovor sa engleskim klubom do 30. juna 2027. godine.