Premijer liga

Ečeveri konačno podigao dres Mančester sitija, ostaje u River plati još godinu dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 21:50
Klaudio ečeveri blistao je u dresu Argentine protiv Brazila Tanjug/AP Photo/Achmad Ibrahim
Klaudio ečeveri blistao je u dresu Argentine protiv Brazila

Klaudio Ečeveri (18), vezni igrač River Plate novi je igrač Mančester Sitija, potpisao je ugovor do juna 2028. godine. "Građani" su ga platili 14.600.000 evra uz bonuse i ostaviće ga prema dogovoru još godinu dana u Riveu kako bi imao minutažu i nastavio da se razvija. Princip je isti kao ranije u slučaju transfera Hulijana Alvareza.

Ečeveri je zablistao na Svetskom prevnstvu do 17 godina kada je het-trikom "razneo" Brazil. Igra na istoj poziciji kao Kevin de Brujne, koji je sve češće povređen, pa u Sitiju moraju da razmišljaju o budućnosti. Baš zbog toga, već se pominjalo da će od januara 2025. godine Ečeveri otići na godinu dana u Đironu, gde će imati priliku da se asimiluje na zahteve u evropskom fudbalu, a onda da stigne na "Etihad" i bori za mesto pod suncem u timu Mančester sitija. 

Za sada Siti prednjači u tim projektovanim planovima razvoja najtalentovanijih igrača, pogodili su sa Hulijanom Alvarezom i mogu se nadati samo da ih u tome neće preseći eventualna kazna FA ENgleske i Premijer lige. Ukoliko se ustanovi da su krešili pravila fer-pleja u poslovanju, a ispituje se lak 114 tačaka, preti im izbacivanje iz Premijer lige.

 

 

Zanimljivo da je Ečeveri do sada odigrao samo 155 minuta u profesionalnom fudbalu u dresu River Plate, ali potencijal je prpeoznat, sistem već razrađen. Sada je sve na Ečeveriju a sam nadimak "đavolčić" (El Diablito), koji je dobio po Bolivijcu Marku Ečeveriji, nagoveštava kakarter i igrački potencijal odlične "desetke" koja u igračkom smislu ima sve što je potrebno da izraste u svetskog asa.