Premijer liga

Kalvin Filips u Londonu do kraja sezone: "Čekićari" dogovorili pozajmicu sa Mančester sitijem

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

23.01.2024 16:42
Kalvin Filips, novo pojačanje Vest Hema Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Kalvin Filips, novo pojačanje Vest Hema

Vest Hem junajted je postigao dogovor sa Mančester sitijem. Kalvin Filips će ostatak sezone provesti na pozajmici u londonskom klubu.

Aktuelni šampion engleske je već duži vremenski period tražio klub koji bi mogao da preuzme Filipsa. Postojala je šansa da Englez završi u Juventusu, ali su dogovori sa "bjankonerima" propali.

Finansijska strana posla neće predstavljati problem. "Čekićari" će preuzeti čitavu Filipsovu platu, a uz to će imati i opciju da ga otkupe na leto od Mančester sitija.

 

 

Vest Hem je prethodnog leta prodao najbitnijeg igrača iz veznog reda, Deklana Rajsa. On je za 134 miliona evra prešao u Arsenal, a tim Dejvida Mojesa je doveo Džejms Vord Prausa iz Sautemptona i Edsona Alvareza iz Ajaksa kako bi popunili njegovo mesto.

Filips sa druge strane nije dobijao previše šansi na "Etihadu" i nije uspeo da se dokaže Pepu Gvardioli od kako je stigao iz Lidsa na leto 2022. godine. 

Siti je još pre šest meseci želeo da pošalje Engleza na pozajmicu, ali je on želeo da ostane i bori se za svoje mesto u startnoj postavi. Ipak, dolasci Matea Kovačića i Mateusa Nuneša su to dodatno otežali.

Medicinski pregledi za Filipsa su zakazani za sredu, a nakon toga će biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Vest Hema. "Čekićari" se trenutno nalaze na šestom mestu u Premijer ligi sa 35 osvojenih bodova, a u nastavku sezone ih čekaju i izazovi u Ligi Evrope.

 

Standings provided by Sofascore