Premijer liga

Nuno Espirito Santo: Svi smo u klubu zabrinuti zbog optužbi Premijer lige

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.01.2024 15:25
Trener Notingem Foresta, Nuno Espirito Santo Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Trener Notingem Foresta, Nuno Espirito Santo

Menadžer Notingem Foresta, Nuno Espirito Santo izjavio je da je fokusiran na tim i rezultate posle optužbi Premijer lige da je ovaj engleski fudbalski klub prekršio finansijska pravila u prošloj sezoni, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). 

Predstavnici Notingem Foresta i Evertona moraju da se pojave pred nezavisnom komisijom zbog navodnih kršenja pravila o profitu i održivosti u sezoni 2022/2023. 

"Svi u klubu smo zabrinuti, ali ja kao trener u vezi sa time nemam o čemu da razmišljam. Moj posao je jasan - da pripremim ekipu. Čeka nas utakmica sutra i na to smo koncentrisani", rekao je Nuno uoči meča trećeg kola FA kupa protiv Blekpula. 

 

 

Premijer liga je u ponedeljak saopštila da su Notingem Forest i Everton priznali kršenje pravila. 

Bi-Bi-Si podseća da klubovi prema pravilima Premijer lige mogu da izgube najviše 105 miliona funti u trogodišnjem periodu, odnosno 35 miliona funti po sezoni, pre nego što se suoče sa sankcijama. 

Klubovi za koje se utvrdi da su prekršili pravila mogu da budu novčano kažnjeni ili oduzimanjem bodova. 

Nuno je u decembru prošle godine na mestu menadžera Notingem Foresta zamenio Stiva Kupera. Klub iz Notingema se nalazi na 15. mestu na tabeli Premijer lige sa 20 bodova iz 20 utakmica.

 

Standings provided by Sofascore