Premijer liga

Njukasl sprema senzaciju: Trener Đirone na "meti" engleskog tima, Edi Hau pred otkazom?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 19:00
Trener Đirone Migel Sančez Munjoz Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)
Trener Đirone Migel Sančez Munjoz

Trener Đirone Migel Sančez Munjoz, poznatiji kao Mičel, mogao bi da postane novi šef stručnog štaba Njukasla, pišu španski mediji. Kako navodi "Marka", Madriđanin je realna opcija za klupu engleskog tima, koji kuburi sa rezultatima ove sezone i ne igra ništa nalik prethodnoj. 

Edi Hau je navodno pred odlaskom, istina, povrede su osakatile Njukasl otpočetka sezone, ali i pored toga, mnogi navijači kluba sa "Sent Džejms parka" veruju da su rezultati "svraka" mogli da budu bolji. Crno-beli su nedavno ispali iz Lige šampiona, dok su u Premijer ligi tek deveti sa isto toliko poraza od starta sezone i prema svemu sudeći, daleko su od novog plasmana u Ligu šampiona.

 

 

Sa druge strane, Mičel je napravio čudo sa Đironom u Španiji, o čemu bruji cela Evropa. Katalonci su na vrhu tabele sa 45 bodova, koliko ima i Real Madrid. Igraju impresivan i brz fudbal, kockice je savršeno sklopio bivši trener Rajo Valjekana, samo je pitanje hoće li biti voljan da napusti Đironu na polusezoni i eventualno propusti šansu da napravi najveći korak u njegovoj mladoj trenerskoj karijeri?

Kako je u par navrata već isticao Mičel, šanse za to praktično i ne postoje, ali, ko zna, možda za odgovarajuću sumu... Njukasl je jedan od najbogatijih klubova na svetu, a prema navodima "Marke", čelnici engleskog tima spremni su da "odreše kesu" i koliko-toliko spasu sezonu sa bez sumnje, proverenim pojačanjem.

Standings provided by Sofascore