Premijer liga

Tajna klauzula Bruna Gimaraeša: Brazilac sanja samo Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 19:24
Tajna klauzula Bruna Gimaraeša: Brazilac sanja samo Barselonu Guliver/(AP Photo/Steve Luciano

Iako je Barselona i ovog leta bila poprilično aktivna tokom letnjeg prelaznog roka, to ne znači da novih pojačanja neće biti u narednom periodu. Pored teške finansijske situacije, Katalonci su uspeli da ovog leta privuku zvučna imena. Isti cilj će biti i u sledećem prelaznom roku. Moguća meta? Bruno Gimaraeš!

Brazilski vezni igrač trenutno ima vrednost od 85 miliona evra na sajtu "Transfermarkt", dok je prethodnog leta prešao iz Olimpika iz Liona u Njukasl za 42 miliona. Dobre partije Bruna su naterale klub sa "Sent Džejms Parka" da obnove ugovor sa svojim dirigentom veznog reda, te je početkom ovog meseca produžio ugovor do 2028. godine.

 

 

Ipak, kako prenose španski mediji, Gimaraeš ima tajnu klauzulu u novom ugovoru koja je povezana sa Barselonom. Naime, u slučaju da ekipa sa "Kamp Noua" krene po Bruna postoji cena za njih i druga cena za ostale klubove. Cifra koju bi Barselona morala da plati se vrti između 65 i 70 miliona, dok bi za druge ekipe to bilo znatno više ako pitate Njukasl. 

Iako je jasno da Barselona nije pokazala konkretno interesovanje za 25-godišnjeg veznjaka, Gimaraeš ne gubi nadu da će jednog dana nositi dres španskog kluba. On je već nekoliko puta isticao kako mu mu je san da zaigra za akutelnog šampiona La Lige. Ostaje da vidimo da li će im se putevi jednog dana ukrstiti.