Premijer liga

Premijer liga na TV Arena: Oba Mančestera u trci za bodove, Aston Vila želi opet da pobeđuje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.12.2023 11:40
Zstavica i stadion Mančester sitija Guliver/AP Photo/Jon Super
Zstavica i stadion Mančester sitija

Premijer liga skoro nikada ne staje, pa će tako poklonici engleskog klupskog fudbala i danas i sutra, na kanalima TV Arena, uživati u slici i tonu sa Ostrva. Realna pretpostavka kaže da bi najviše trebalo da im donesu mečevi u kojima će loptu i bodove juriri  Mančester siti, večiti mu rival Mančester junajted i visoko rangirana Aston Vila

Siti će igrati u dnevnom terminu, kada aktuelnom prvaku PRL, Evrope i sveta na noge stiže Šefild junajted. "Građane" su prečeste oscilacije i kiksevi zakovali za razočaravajuće četvrto mesto, pa se trener Žozep Pep Gvardiola i njegovi izabranici nadaju da je prošlonedeljna pobeda nad Evertonom nagoveštaj boljih dana na "Etihadu". 

"Fenjeraš" se čini kao idealna žrtva, imajući u vidu to da od 19 minulih utakmica samo pet puta nije bez ičega napustio travu. Ovog puta bi verovatno bio srećan ako ne bude ispraćen kući sa tuce golova.

I Junajted je kao njegov gradski imenjak pokupio sve u kolu pre ovog, ali na "Old Trafordu" nema ni mira ni spokoja već duže vreme, šta više navijači i bivše igračke legende jednog od najpopularnijih klubova na svetu jedva čekaju da vide leđa omraženom treneru Eriku ten Hagu, targetiranom kao glavni krivac za osam poraza, jedan remi i 7. mesto u tekućoj PRL.

Bivši kontinentalni šampion, Notingem Forest, još gore se kotira, ali zna i ume da iznenadi kada ga prežale, što sluti moguće sadržajnu borbu sa "crvenim đavolima". Pa, kom' opanci kom' obojci. 

Aston Vila, zato, cveta, iako je u prethodnoj rundi dozvolila Junajtedu preokret i "otimanje" trijumfa. Duel sa Barnlijem, iz donjeg dela premijerligaške kolone, čini se kao zgodna prilika za učvršivanje na (pre)visokom trećem emstu, odmah iza Liverpula i Arsenala. 

Premijer liga, 20. kolo (TV Arena 3 Premium)

subota

Luton - Čelsi 13.30 (TV Arena 3 Premium)

Aston Vila - Barnli 16.00  (TV Arena sport 1)

Kristal Palas - Brentford 16.00  (TV Arena 3 Premium)

Mančester Siti - Šefild junajted 16.00  (TV Arena 2 Premium)

Vulverhempton - Everton 16.00  (TV Arena sport 3)

Notingem Forest - Mančester junajted 18.30  (TV Arena 1 Premium)

nedelja

Fulam - Arsenal 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Totenhem - Bornmut 15.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore