Premijer liga

Trese mreže i skuplja nagrade: Rašford MVP Premijer lige i za februar, Ten Hag najbolji trener

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 14:34
Trese mreže i skuplja nagrade: Rašford MVP Premijer lige i za februar, Ten Hag najbolji trener Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Markus Rašford igra fantastičo ove sezone za Mančester junajted, pa je i treći put u takmičarksoj godini proglašen za igrača meseca u Premijer ligi. On je tako izjednačio rekord Muhameda Salaha, zvezde Liverpula, koji je u sezoni 2017/18 tri puta bio igrač meseca.

Napadač Junjateda dobio je ovo priznanje u septembru prošle godine, januaru i februaru ove godine. Tako je postao tek drugi igrač posle Ilkaja Gundogana (Mančester siti, 2021) koji je dva uzastopna meseca bio proglašavan za MVP-ja.

"Presrećan sam zbog nagrade. Nagrada priprada celoj ekipi jer bez njih ne bih mogao. Dok god smo zajedno i delujemo kao tim videćemo svetlo na kraju tunela", istakao je Rašford.

 

 

Rašford je na sva četiri meča u februaru bio strelac, ukupno je pet puta tresao mreže Kristal Palasa, Lidsa (dva puta) i Lestera.

Junajted je posle septembra po drugi put pokupio sve nagrade jer je i Erik ten Hag prolgašen za trenera meseca februara. Njemu je ovo drugo priznanje u sezoni, prvo je dobio u septembru.