Premijer liga

Roberto Firmino ima poziv Al Nasra i ekipa iz MLS lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 14:12
Roberto Firmino ima poziv Al Nasra i ekipa iz MLS lige MN Press

Roberto Firmino posle osam sezona napušta na leto Liverpul, a sve su veći izgledi da posle 12 godina odlazi iz evropskog fudbala. Brazilski napadač je dobio dve unosne ponude: jednu od Al Nasra za koji igra Kristijano Ronaldo, a drugu iz MLS lige.

Napadač koji je od 2015. godine na "Enflidu", za koje je postigao 108 golova, uz 79 asistencija na 354 susreta, možda će do kraja sezone dobiti i neku ponudu iz Evrope, ali u ovom času najbliži je odluci da napusti Evropu u koju je stigao 2011. u redove nemačkog Hofenhajma.

Ove sezone je "Bobi" odigrao 27 mečeva u dresu Liverpula, postigao je 10 golova uz pet asistencija, ali nije dobio i novi ugovor. Nije se našao ni na spisku selektora Brazila Titea za Mundijal, pa mu je i taj momenat teško pao. "Redsi" su doveli Darvina Nunjeza i Kodija Gakpa, pa je Firmino u 31. godini realno procenio kakva mu je budućnost na "Enfildu".

 

 

"Pomalo sam bio iznenađen Bobijevom odlukom. Ali, respektujem ga mnogo. Normalno je da on uživa veliki respekt u klubu, među navijačima. Bio sam srećan kada je doživeo ovacije protiv Junajteda. Međutim, ako mene pitate onda vam kažem da se još nisam rastao sa Bobijem. On je posvećen svom poslu, ostaje nam još mnogo utakmica do kraja sezone i još je rano da se opraštamo. Pesma o njemu "Si senjor" još dugo će odzvanjati na Enfildu", istakao je danas menadžer Liverpula Jirgen Klop.